Зверев постигна първа победа в Лондон

понеделник, 13 ноември 2017 г. | Прочетена: 650322
Автор:
Александър Зверев
Александър Зверев
Принт Свали PDF
- Аа +

Германецът надви Марин Чилич в три сета


Александер Зверев започна с трудна победа дебютното си участие във финалите на АТР в Лондон.

Германецът навакса пробив пасив в третия сет, за да надвие Марин Чилич от Хърватия с 6:4, 3:6, 6:4 в мач от група "Борис Бекер".

Двуметровият хамбургчанин проби в откриващия гейм и успя да удържи преднината си до края на частта. Чилич имаше точка за рибрейк в четвъртия гейм, но не успя. В заключителната игра Зверев поведе с 40:0 и приключи с четвъртия си ас.

Чилич използва разсеяната игра на съперника в началото на следващата част и направи пробив за 2:0. Нервността на 20-годишния Саша се изрази в множество непредизвикани грешки (15 в тази част) и до края на сета на успя да покаже почти нищо. Хърватинът затвори частта рутинно.

След две поредни топки в мрежата Зверев беше пробит и Чилич поведе с 2:1. Германецът намери сили да направи рибрейк за 3:3, след като съперникът не успя да отрази прехвърлящ удар. В заключителния гейм Саша поведе с 40:0 и реализира още първия мачбол.

Зверев завърши с 31 печеливши удари (девет аса) и 41 непредизвикани грешки. За Чилич показателите бяха 29 уинъра и 31 грешки.
 

ТОП за деня