Златко Далич остава начело на Хърватия

четвъртък, 9 август 2018 г. | Прочетена: 308742
Автор:
Златко Далич
Златко Далич
Принт Свали PDF
- Аа +

"Смятам, че гледаме в една посока", казва Далич


Златко Далич ще остане нациионален селекционер на хърватския национален отбор по футбол, след като е провел среща с президента на централата Давор Шукер и по всичко изглежда, че новият договор е въпрос на време.

 

"Президентът на федерацията Давор Шукер и селекционерът Златко Далич имаха среща, на която дискутираха бъдещето и евентуалното оставане на Далич начело на отбора, се казва в сайта на федерацията. И двамата са обсъдили ситуацията напълно спокойно и приятелски, като са договорени и условията за бъдеща съвместна работа.

 

"Благодаря за разбирането по въпроси, за които досега не съм получавал подкрепа. Смятам, че гледаме в една посока, казва Далич, който се превръна в истинска звезда с класирането на Хърватия на финал на Световното първенство. Именно неразбирателство по някои въпроси между Далич и федерацията създаваха предпоставка за край на отношенията. Бордът на Хърватския футболен съюз ще направи формално предложенеи на Далич другата седмица, когато треньорът трябва да избере и хората си за контролата с Португалия на 20-и август.