Започна гласуването за „Спортист на годината”

понеделник, 4 декември 2017 г. | Прочетена: 592382
Автор:
Спортист на годината
Спортист на годината
Принт Свали PDF
- Аа +

Останалите две категории са – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“


От днес, 4 декември 2017 г., спортните журналисти в страната ще могат да дадат своя вот за най-заслужилите родни състезатели, сред които ще бъде избран и новият №1 на България.

 

В ежегодната анкета ще се гласува отново за Спортист №1, Отбор №1 и Спортист с увреждания на годината у нас. Тази година е 60-ото юбилейно издание на наградите „Спортист на годината на България“, която се организира от Нове АД Холдинг.

 

В рамките на една седмица – от 4 до 10 декември 2017 г. включително, всички действащи спортни журналисти ще могат да дадат своя вот за носителите на най-престижните спортни награди в България.

 

Според регламента на анкетата, в първата категория участниците имат право да гласуват за 10 спортисти, като този, вписан на първо място, получава 10 точки, на второ – 9 и така до 10-о място, което дава една точка. Гласуващите ще могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелни спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели.

 

В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само за един състезател или отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки.

 

Крайното класиране за наградите се определя от сбора точки на всеки от номинираните.

 

По традиция ще бъде обявен и победителят в анкета на „Труд” - „Треньор на годината“.

 

От 2015 г. анкетата “Спортист на годината на България“ се провежда и със съдействието на Българска асоциация на спортните журналисти. БАСЖ спомага за прецизирането на гласуването в анкетата, както и за осигуряването на максимална достоверност и коректност на вота.

 

Последният победител в анкетата и все още действаща №1 у нас е лекоатлетката Мирела Демирева, която грабна най-голямата награда за сребърния си медал в скока на височина от олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г.

 

При треньорите пък спечели наставничката на ансамбъла по художетсвена гимнастика - Ина Ананиева, а нейните момичета очаквано триумфираха при отборите след бронза си от игрите в Бразилия.

 

ТОП за деня


Warning: XMLReader::read(): /var/vhosts/cms/cms/sites/livesport/application/templates/livesport/pages/news_article_details_ljubopitno.xml:270: parser error : Opening and ending tag mismatch: container line 115 and layout in /var/vhosts/cms/cms/system/library/BA/View/Helper/LayoutLoader.php on line 164

Warning: XMLReader::read(): </layout> in /var/vhosts/cms/cms/system/library/BA/View/Helper/LayoutLoader.php on line 164

Warning: XMLReader::read(): ^ in /var/vhosts/cms/cms/system/library/BA/View/Helper/LayoutLoader.php on line 164