Загуби ли Левски своята идентичност? (ВИДЕО)

четвъртък, 14 март 2019 г. | 15:53 Прочетена: 11477
Автор:
Сдружение Сини сърца
Сдружение Сини сърца
Принт Свали PDF
- Аа +

Илия Христов коментира в студиото ни горещите теми от "Герена"


Какво се случва с Левски? Това бе темата в предаването "На Ринга". Специален гост беше Илия Христов, който е председател на Сдружение "Сини Сърца".  Първата тема, която бе обсъдена е страхотна атмосфера, която направи публиката на "сините", по време на дербито с Лудогорец, което загубиха с 0:2.

 

ВИЖТЕ ПРЕДАВАНЕТО ТУК!

 

"Имаше страхотна атмосфера на стадиона. За съжаление не го показаха след мача, защото останаха разочаровани от играта на отбора, особено през първото полувреме Левски беше оплашен. Аз не съм специалист да правя анализа на тактика. За съжаление през годините Левски загуби своята идентичност. По времето на Томас Лафчис, Левски беше на нивото, на другите клубове по финанси. Но тоава имаше ниво, дух.

 

С идването на Майкъл Чорни, което беше за хубаво и стабилизация, някак си Левски започна да си губи своята идентичност и, което е било през всичките тези години. Причината е, че в хората има някакво усещане за задкулесие, непрозрачност, което не им харесва. Хората искат Левски да се и е такъв в представите на тези от моето поколение, да има някакъв идеализъм. Това сега се усеща и в отбора. Играчите като Ники Михайлов, Валери Божинов и Живко Миланов са с духа на Левски. Те са юноши на клуба, израснали са в тима.

 

Всички собственици говорят за ДЮШ, но за съжаление идват някакви чужденци, които са световно-неизвестни и безмислени, които с нищо не са по-добри от юношите ни. Когато сме играли с нашите си играчи пътувах на много места по Европа, навсякъде. За съжаление в последните години не е така. Защото участието ни приключва много бързо и първите мачове ми съвпадат с почивката на морето. Едно е отборът по време на синята приказка с Мъри Стоилов и Наско Сираков, когато имаше само българи, друго беше", коментира Илия Христов. 

 

Главният редактор на медията ни Крум Савов сподели, че след като родител на футболист му се е оплакал от проблемите веднага е имало реакция от "Герана". Веднага са се обадили директорът на ДЮШ Даниел Боримиров и именитият треньор Георги Тодоров, който е на работа в клуба. Двамата са обещали да дойдат в студиото и кажат какво се е променило с работата им. 

 

Любпитното е, че футболистите от школата се къпят на едно място със затворници в общижитията, където спят. Крум Савов заяви, че има много върху какво да се работи в школата. 

 

"През 2006 година семейстото ми преживя една лична трагедия. Синът ми загина при катастрофа, непосредствено след мача с Удинезе. Това бе през нощта. Един пиян го уби. Той беше страшен фен на Левски. В негова памет със съпругата ми решихме, че ще даваме ежемесечна стипендия на деца от школата. Стипендии съм давал на братята Цоневи, Коце Аджов и тогава ходих да гледам мачовевете.

 

По същото време имахме един холандски спациалист Ян Деркс, който дойде от Глазгоу Рейнджърс. За една година направи някакви феноменални неща. Виждах уникални неща. Този човек знаеше всяко дете какво може и си водеше записки. Сигурно струваше много пари и се отказаха от него. Той отиде за известно време в Литекс и след това в школата на Галатасарай. Някак си не можаха да се наложат никакви играчи, защото не им се даде шанс", сподели Христов.