За Левски и "сините" сърца...

четвъртък, 21 август 2014 г. | Прочетена: 3007183
Автор:
Левски фенове
Левски фенове
Принт Свали PDF
- Аа +

За Левски и "сините" сърца...      


Хайде сега да загърбим предразсъдъците и да прогледнем за истината, която май не е никак удобна за определен кръг от хора в Левски. Причината за този текст е декларацията, която разпространи "НКП" на клуба, който добре знаем, че е оглавяван от Владимир Владимиров и Димитър Байлов.

Отварям една скоба с твърдението, че гореспоменатите господа, а също така и част от членовете на този фенклуб, са далеч от определенията светци и минзухари. Да, трябва да се знае и да не се забравя, че те имат своите прегрешения към ПФК Левски в ключови за Вековника моменти, а едва ли има спор, че най-голямото такова, е събличането на Ивайло Петев. Поради тази причина нееднократно съм критикувал и осъждал подобни безумни прояви и действия, както бе и в онзи случай. А предполагам, че ще има и още...

Монетата обаче има две страни. И както е добре да се казват негативите, по същия начин трябва да се изтъкват и позитивите на същите тези хора, за които говорим. Защото, за добро или лошо, те са неделима част от ПФК Левски. Защото е БЕЗСПОРЕН факт, че без усилията и безсънните нощи на хората от „НКП“, тръст „Синя България“, Тити Папазов и още подобни ентусиасти, Левски щеше да стане за резил навръх честването на 100-годишния си юбилей – едно от топ-събитията в историята на клуба.

Затова, нека се знае, онези незабравими моменти от нощта на 23 срещу 24 май 2014 година, са заслуга САМО И ИЗЦЯЛО на хората дръзнали да организират онова грандиозно събитие, отразено подобаващо в цяла Европа, а и извън нея.
Кирил Лулев
Кирил Лулев LIVESPORT.BG

Събитие, благорадение на което за Левски отново се заговори със суперлативи, макар и отборът да изпрати един плачевен откъм резултати и игри сезон, оставил тима извън евротурнирите. Сезон, въпреки който, близо 40 хиляди „сини“ туптящи сърца се събраха в онази вечер на стадион „Васил Левски“ и демонстрираха любовта си към клуба с краткото, но ясно „Само Левски, обичаме те!“.

Точно благодарение на „сините“ сърца Левски е оцелял през годините, независимо от многобройните опити да бъде затрит от разни комсомолски апаратчици и последователи на комунистическата пропаганда. Не че сегашният собственик на Левски и кохортата му не е от тази категория де, но това е съвсем друга тема на разговор...

Лошото е, че в последно време на „Герена“ се навъдиха разни чужди елементи, за сметка на левскари като Гретиен Славов и Кирил Лулев, които освен, че са върли последователи на „синята“ идея, са и доказани професионалисти в сферите, в които работят. Е, по (не)ясни причини и двамата вече не са част от клуба. Там обаче продължава да коли и беси никому известната Милена Модева, за която Левски е просто пристан, някаква фирма за бизнес, за печелене на пари. А и сме сигурни, че като цяло "синята" идея и е чужда...

Да, вярно е, че в днешно време до голяма степен футболът е и бизнес. Но нека поне се ръководи от хора с идеали. Иначе се губи романтиката, губи се идентичността. А все пак говорим за Левски, където "сините" сърца би следвало да преобладават... Уви, май не е така!

 
 

ТОП за деня