За ЦСКА или ще има еуфория, или Коледата ще е невъзможна

четвъртък, 2 ноември 2017 г. | Прочетена: 676493
Автор:
ЦСКА
ЦСКА
Принт Свали PDF
- Аа +

По всички изглежда, че купата ще е основният турнир през този сезон


ЦСКА срещу Лудогорец на четвъртфинал за Купата на България на "Армията" е повече от добра новина за българския футбол. Най-малкото защото годината ще бъде изпратена с един шумен и нервозен спектакъл. Който може да отвори шанс за цели пет големи синьо-червени дербита в рамките на трите пролетни месеца. И това също е добре за българския футбол, защото означава 150 хиляди зрители на "Васил Левски" и футболна атмосфера, която на едно място в Делиормана не са виждали.

Червената еуфория е неизбежна, но виси и питането дали пък няма да гледаме "Коледата невъзможна". Много неща зависят и от мача след няколко дни между Лудогорец и ЦСКА в Разград. Ако актуалният член на Топ 80 в Европа мине по план и през това препятствие, очакванията за драматичен обрат в това засега неравно съперничество ще увиснат във въздуха. Но пък има месец и половина за заличаване на щетите, ако такива се случат. А и все пак единственият червен успех срещу зеленото чудовище е точно в турнира за купата.

Другите 6 отбора си отдъхнаха и започнаха да мечтаят за финал. В последно време в този турнир често не печели нито първият, нито вторият, нито третият, а четвърти такъв. Етър - Славия съставиха двойка, която дава шанс и на двата отбора да си осмислят сезона. В Дунав също могат да си оправят настроението и да изпратят една историческа година с победа над Левски. Но пък и сините много добре знаят, че отпадане в турнира за купата ще им направи Коледата мизерна, каквато бе и цялата предходна година. А Ботев Пловдив получи истински коледен подарък с Литекс. В Коматево канарчетата едва ли ще имат сериозни проблеми.

По всички изглежда, че купата ще е основният турнир през този сезон. А интересен футбол ще гледаме дори в навечерието на светлите празници.

Жаклин Михайлов, "Тема спорт"