Времето за промяна на "Армията" настъпи!

сряда, 27 февруари 2019 г. | 22:11 Прочетена: 35831
Автор:
ЦСКА
ЦСКА
Принт Свали PDF
- Аа +

В ЦСКА трябва да гласуват по-голямо доверие на своите млади играчи


ЦСКА обяви продажбата на Мауридес в китайския Чангчун Ятай и веднага се започна едно "рязане на вени" сред феновете на "армейците". В социалните мрежи заваляха коментари като "разпродажба" и липса на нови попълнения.

Тук е времето всеки фен да си постави въпросът дали иска в любимия му отбор да се появи поредното чуждестранно футболистче от сорта на Раул Лое, Борис Секулич, Кевин Кубемба или предпочита да наблюдава играчи като Ангел Лясков, Иван Турицов и Валентин Антов. Не е ли време да се погледне по-смело към школата на тима и младите играчи у нас.

Ако не беше раздялата със Станислав Манолев и Борис Секулич нямаше да видим хъса и старанието на 19-годишния Иван Турицов в дербито с Левски. Най-младият капитан в историята на ЦСКА - Валентин Антов показа голямо израстване през последните месеци и заслужено спечели приза за най-добър млад футболист в Първа лига през изминалата година. Време е бранителят, който често е използван и в халфовата линия, да се утвърди и в титулярния състав на "армейците".

Ако не бяха контузиите на Жеферсон, нямаше да узнаем, че в отбора има момче на име Ангел Лясков, който с таланта си впечатли и националния селекционер Петър Хубчев и получи повиквателна за представителния тим на България.

Сега след продажбата на Мауридес е време да се даде шанс и на друг "червен" талант - Мартин Смоленски, който освен като нападател може да играе и като крило. 15-годишният футболист беше на резервната скамейка във Вечното дерби заедно с две години по-големия от него Йоан Бауренски. Двама неопитни, но изгарящи от жажда за футбол и доказване играчи.

От години се говори, че не се дава шанс на младите у нас. На "Армията" май този момент настъпи. Едва ли някой се заблуждава, че с този отбор, който е в момента може да се спечели титлата. Затова е време в ЦСКА да започнат направо да мислят за следващия сезон и да налагат тези млади играчи, които да попиват знания от Любослав Пенев, който през годините е показал, че не страхува да рискува с подобни ходове. Да се изгради едно звено от български играчи, които да се сработят и през следващия сезон да се атакува така желаната от всички от всички привърженици на клуба 32-ра титла.

Всеки "армеец" се гордее още повече с отбора, когато той е съставен основно от български футболисти и особено от играчи, минали през славната школа на тима. Защото след време тези играчи ще заслужат трансфер в Италия, Германия, Шотландия или Франция, а не в Румъния, Турция или Израел като футболистите на един друг отбор.

Ако ръководството се реши на подобен ход, едно е сигурно - ще получи подкрепата на мнозинството от фенове. Припомнете си романтиката във "В" група, когато отборът бе съставен само от българския играчи и въпреки непретенциозните съперници на "Армията" присъстваха средно около 5 000 зрители, а на мачовете за Купата стадионът се пукаше по шевовете.

Времето за промяна на "Армията" настъпи!
 
®Livesport.bg /