Верея приема Ботев в мач без значение

вторник, 15 май 2018 г. | Прочетена: 215653
Автор:
Верея - Ботев Пловдив
Верея - Ботев Пловдив
Принт Свали PDF
- Аа +

Старозагорци нямат победа вече 10 поредни шампионатни мача


Днес в 20:30 часа Ботев (Пловдив) и Верея (Стара Загора) се изправят един срещу друг в 9-ия кръг на шампионския плейоф в Първа професионална лига. Двата тима не се борят за нищо освен за своята чест. Това важи с особена сила за гостите, които са в страхотна дупка. Старозагорци нямат победа вече 10 поредни шампионатни мача, като загубиха последните си 4 двубоя. Те ще опитат да спрат пропадането си, за да направят финала на сезона поне малко по-позитивен.
 
Досега през сезона Ботев и Верея се срещнаха вече три пъти. Пловдивчани записаха два успеха в първите два мача, а третият двубой завърши наравно. Позитивното за старозагорци е, че това реми бе единствената точка, която тимът спечели в последните си 10 двубоя.
 
В състава на Ботев днес ще липсват Серкан и Афонсо, който са наказани. Треньорът Николай Киров се очаква да заложи на Кайзер на вратата и Филипов, Терзиев, Пиргов и Минев в отбрана. Юлиано ще е опорен халф, а Балтанов и Бризола ще движат играта в средата на терена. Ндонгала и Неделев ще дайстват по двете крила, а атаката ще води Петков.
 
В същото време Верея пристига под тепетата без контузения Венци Христов и наказаните Веселин Минев и Здравко Илиев. От групата отпадна и Денислав Станчев, който е с националния отбор до 18 години.
 
Треньорът на гостите Елиаш се очаква да пусне в игра Цинцарски под рамката и Тенев, Иванов, Мунин и Сюлеймани в защита. Танев и Бенгюзов ще са двойката дефанзивни халфове, а Огнянов и Йорданов ще започнат на крилата. Атаката ще води домовчийски, а зад гърба подкрепа ще му оказва Андонов.
 
Вероятни състави:
 
БОТЕВ: Кайзер, Филипов, Терзиев, Пиргов, Й. Минев, Юлиано, Балтанов, Бризола, Ндонгала, Неделев, Петков
 
ВЕРЕЯ: Цинцарски, Тенев, Иванов, Мунин, Сюлеймани, Танев, Бенгюзов, Андонов, Йорданов, Огнянов, Домовчийски
 
Стадион: База Коматево
Съдия: Драгомир Драганов
Начало: 20:30 часа