Венци Стефанов: Хора на Домусчиев натискат съдиите (ВИДЕО)

сряда, 29 ноември 2017 г. | Прочетена: 608463
Автор:
Венцеслав Стефанов отново се изказа култово
Венцеслав Стефанов отново се изказа култово
Принт Свали PDF
- Аа +

"„Ако бъде преизбран Борислав Михайлов ще направи сериозни промени"


Президентът на Славия и член на Изпълкома към БФС Венци Стефанов коментира безумията по родните терени, боя между фенове на „Локомотив“ Пловдив и ЦСКА, предстоящата битка за президентския пост в БФС и демагогията в родния футбол.

„Това, че оставихме частни фирми да охраняват мачовете е огромен проблем. Видяхте как като влезе полицията всички се прибраха като „котенца“ и цялото второ полувреме не шукнаха. Има 4 рискови клуба в България – Левски, ЦСКА, Локомотив и Ботев Пловдив – когато те играят те трябва да има сериозно присъствие на полицията или като са домакини да има само техни фенове“, заяви Стефанов пред телевизия Би Ай Ти.

Президентът на Славия изключи варианта провокацията да идва от Кирил Домусчиев. Стефанов беше категоричен, че наказанията на БФС са малки.

„Правим компромиси, защото Левски и ЦСКА имат много фенове, а се наказват „Верея“ и други подобни. Трябва да се мери с един аршин. Има няколко чиновници са вредни със заиграването си с някои клубове, ето например служебната бележка на ЦСКА 1948 – явно много харесва този клуб“

Според Венцислав Стефанов се извършва престъпление срещу българския футбол чрез чуждите играчи и липсата на млади играчи.

„Ако бъде преизбран Борислав Михайлов ще направи сериозни промени. Кандидатурата на Любо Пенев е несериозна. Един от 94-та да се смени с друг от 94-та, айде един от 98-ма, да има някаква ротация“, заяви Стефанов и посочи, че „Кирил Домусчев разполага с две торби пари и си прави неговия проект, няма кой да го спре, защото не прави нищо срещу държавата. Аз не одобрявам, че неговите хора се заиграват със съдии, натискат ги“.

„Кирил Домусчиев трябва да си седна на задника, да си гледа отбора и да се съобразява с това, че българският футбол трябва да се развива. Винаги ще искам от Боби Михайлов да спазва принципите, той се опитваше да балансира, за да се запази някакво статукво, защото всеки дърпа чергата към себе си. Допускаме всеки да си прави каквото иска“, посочи членът на Изпълкома в БФС.