Великденски турнир за деца в риск ще се проведе утре

понеделник, 16 април 2018 г. | Прочетена: 230599
Автор:
Футболна топка, Шампионска лига
Футболна топка, Шампионска лига
Принт Свали PDF
- Аа +

Мероприятието е на комплекс "Спортна София"


Националният шампионат за деца и младежи, лишени от родителски грижи ще се състои 17 април (вторник) от 9.00 до 14.00 часана комплекс "Спортна София", в парк Възраждане, Зона Б5. 29-ото издание на събитието се организира от Сдружение " Българска спорна федерация за деца и младежи в риск". Проявата е под наслов "Спортът достъпен за всички деца" и е част от спортния календар на БСФДМР за 2018 г. и инициатива "София - Европейска столица на спорта".

 

В турнирите ще участват момчета и момичета от клубовете "Широко сърце" и от домовете за деца лишени от родителски грижи в страната, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИ, на възраст между 12 и 18 години. Първенството ще привлече близо 300 възпитаници от 20 социални институции, домове за деца в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. Те ще определят шампионите в 6 спорта: лека атлетика, футбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и таекуондо. Непрекъснато нарастващият брой участници е причината шампионатът да се премеси в най-големия и модерен спортен комплекс на столицата.

 

Поканени на събитието са: представители на Български олимпийски Комитет, Министерство на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето и Агенция за социално подпомагане, а също така и известни спортисти. Те ще вземат участие в официалното награждаване от 13.00 часа.