Важна новина за Sofia Open

сряда, 13 март 2019 г. | 18:31 Прочетена: 12170
Автор:
Даниил Медведев стана шампион на София Оупън
Даниил Медведев стана шампион на София Оупън
Принт Свали PDF
- Аа +

Местят турнира през месец септември 


В досегашните четири издания на Sofia Open турнирът се провеждаше неизменно в началото на февруари, малко след края на първия за годината турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън.

 

През 2020-а обаче турнирът ще претърпи голяма промяна по отношение на провеждането си! Това стана ясно от обявения календар на АТР за следващата година. В него една от големите промени е свързана именно с надпреварата в "Арена Армеец", която от февруари е преместена за самия край на септември.

 

Турнирът ще се проведе в седмицата, която започва на 28 септември, а в същото време ще се провеждат още два турнира на хард, които са в Китай - в Ченду и Жухай, които са от същата категория АТР 250.

 

Sofia Open ще започва 2 седмици след края на последния турнир от Големия шлем US Open и ще бъде част от заключителната част от сезона, в която се играе най-вече на хард в зала.

 

Това е една от четирите големи промени в календара. На мястото на турнира в София в петата седмица на сезона влиза турнирът в индийския град Пуна, който до момента се провеждаше още в първата. Другите турнири в този период, тези в Монпелие и Кордоба, остават без промяна.

 

Тези промени като цяло са повлияни най-вече от включването на новоучредения отборен турнир на АТР, който ще се проведе в първите две седмици на годината в три града на Австралия - Бризбейн, Сидни и още един, който тепърва ще бъде обявен. В същото време досегашните турнири в Бризбейн и Сидни отпадат от календара, а във втората седмица ще има турнир от категория АТР 250 в Аделаида.

 

Друга промяна е свързана с турнира на трева в Анталия, който бе подгряващ преди Уимбълдън. Турският курорт губи домакинството, а АТР очаква кандидатури за нов домакин на турнира на трева като се търси град в Европа.

 

ТОП за деня