Валенсия ще търси таланти по време на турнир в Смолян и Рудозем

сряда, 13 юни 2018 г. | Прочетена: {NUM_VIEWS}
Автор:
Адриан Сюрджиев
Адриан Сюрджиев
Принт Свали PDF
- Аа +

16 отбора ще вземат участие в мероприятието 


16 тима от страната и чужбина ще вземат участие в предстоящия международен турнир по футбол, който ще се проведе в Смолян и Рудозем идната седмица. Надпреварите ще бъдат под егидата на испанския футболен гранд „Валенсия" и ще търсят млади футболни звезди, като официалното им откриване е на 18 юни (понеделник) на стадион „Септември" в смолянския квартал „Райково".

 

Надпреварите са за деца, родени през 2003, 2005 и 2007 година, като в първите две възрастови групи ще играят по пет отбора, съответно на „Септември" и Стария стадион в Смолян. Отборите от набор 2007 са шест и те ще играят на стадиона в Рудозем. Ще участват три гарнитури от школата на „Валенсия" от гръцките градове Атина и Солун, както и тимове от Карлово, София, Рудозем и Смолян.

 


Настаняването на участниците в надпреварите започва още в събота, като на официалното откриване в Смолян ще присъстват всички тимове, уточняват от ръководството на ФК "Палас" – Рудозем. Турнирът се организира със съдействието на общинските администрации в Смолян и Рудозем.