В ЦСКА трябва човек като Стойчо Младенов, престанете с дъвката "Ловеч" (ВИДЕО)

петък, 14 септември 2018 г. | Прочетена: 248844
Автор:
Николай Дончев
Николай Дончев
Принт Свали PDF
- Аа +

Николай Дончев бе гост в предаването "На ринга"


Николай Дончев – бившият административен директор на ЦСКА, гостува в предаването "На ринга" с водещ Филип Петрунов. Той коментира ситуацията в "червения" клуб, като се спря на редица интересни теми.

 

Дончев започна със завръщането на ЦСКА в Европа.

 

"Важното е, че все пак участвахме в евротурнирите. Само преди две години гледахме отбора във "В" група и това изглеждаше немислимо. Но отново бяхме в Европа. Спортно-технически има кой да прави изводите, аз ще говоря за емоционалния аспект.

 

След като преодоляхме две препятствия, дойде тази съдийска гавра, която си остана във вестника на следващия ден. Факт е, че нито един човек от ръководството, не излезе с вътрешна пресконференция, насочена към БФС, и не се написа една декларация и едно възражение към Боби Михайлов, защото той е човекът на УЕФА тук заради тази брутална гавра", заяви Дончев за "теслите" срещу Копенхаген.

 

"Колко години се случва във всеки мач с Лудогорец да стават ексцесии? Станаха и в последния мач. Говоря за един човек и изцепките на един футболист, на чието име е кръстена трибуна. Същият Моци, който би трябвало да бъде наказан за предизвикване на публиката и на евентуални безредици. Но отново нищо. Пиар-ът на ЦСКА се държи като в напълно пепозната среда и не се спира на тези несправедливи към клуба актове. Пише се в сайта "Армейци, ..." и това е. Трябва ни човек като Стойчо Младенов, който удряше по масата и казваше: "Ще станем шампиони.".

 

Не можем да очакваме от външен човек като Ел Маестро да бъде Стойчо. Той е читав и интелигентен мъж и ако има време, ще успее.

 

Но ако ние не уважаваме себе си, защитавайки се от удари, които понасяме, няма как да стане. Не може някакъв ръб от Дунав ли, откъде беше, да излезе и да говори: "Не знам с кого играем - с Литекс или с ЦСКА.".

 

Абе, хора, не ви ли омръзна да дъвчете тая дъвка за Ловеч? На мача с Копенхаген на националния стадион се видя кой кой е. Тези изказвания дразнят и трябва да бъдат наказвани. Те предизвикват реакции, които могат да доведат до ексцесии.

 

Едно е да се каже, че не обичат нашия клуб, а съвсем друго - да се говори "Литекс ли са, ЦСКА ли са". Навлиза се в дълбоки води и като нямаш интелигентността, морала и възпитанието да спреш, трябва някой да се намеси", категоричен е Дончев.