Този Ботев може повече

събота, 5 декември 2015 г. | Прочетена: 2682349
Автор:
Ботев Пловдив
Ботев Пловдив
Принт Свали PDF
- Аа +

4 точки от 4 мача за Николай Костов, много работа чака специалиста


Футболът е отборна игра въпреки, че нерядко мачовете се решават от миг гениалност на някой футболист. У нас обаче рядко ставаме свидетели на подобни неща.

 

Така е и с Ботев Пловдив. “Канарчетата“ изглеждат солидно като отделни играчи, но не са нищо особено като отбор. Тази футболна есен е много, много тежка за тях. Но нещата са на път да бъдат променени след идването на Николай Костов.

 

Костов наследи от Ермин Шиляк един разбит отбор. Отбор, в който самите футболисти нямат вяра в способностите си. Отбор, в който футболът отдавна не носи наслада на изпълнителите. И на зрителите също. Отбор, който мина през крушения - загубата с 0:6 от Монтана и унижения - отпадането от Созопол за Купата. Въпреки това Костов не се поколеба да седне на горещия стол и веднага запретна ръкави.

Представяне на Николай Костов в Ботев
Представяне на Николай Костов в Ботев Иво Атанасов, Livesport.bg

 

За четири мача по негово ръководство – колкото и малко да са те за кардинални заключения – Ботев изглежда съвсем друг отбор. Играчите се движат много по терена, търсят непрекъснато свои съотборници, опитват се да изнасят топката с три-четири подавания. Хубавият и малко неочакван старт с успеха срещу Черно море, беше последван от загуба (но с добра игра) в Ловеч, поражение от Лудогорец на Коматево и равен с Левски. Четири точки от четири мача не е никак лош старт за Николай Костов.

 

Ясно е едно – много работа чака специалиста. За един треньор най-важно е да успее да предаде своите виждания и философия на играчите. Истината е, че този Ботев може повече. Успее ли през зимната пауза да изгради своя стил, Ботев на Костов ще бере плодовете на положените усилия. Самият той е реалист и не се изхвърля с изказвания за бъдещи грандиозни успехи. Но пък треньорът обеща на “бултрасите“ при представянето си, че ще направи с любимия им клуб нещо, което досега не е правено... Първата стъпка вече е направена – отново има усмивки по жълто-черните лица, отново има и вяра в жълто-черните сърца.

“Бултрасите“ сътвориха уникална хореография
“Бултрасите“ сътвориха уникална хореография -
 
®Livesport.bg /

ТОП за деня