Таекуондисти впечатлиха министър Кралев по време на Европейска седмица на спорта

събота, 23 септември 2017 г. | Прочетена: 936432
Автор:
Демонстративен отбор по таекуондо
Демонстративен отбор по таекуондо
Принт Свали PDF
- Аа +

Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, който притежава 6-ти дан по таекуондо поздрави световният шампион за кадети Александър Джорджев и балканският шампион Теодор Георгиев


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive (23-30 септември) в София. Инициативата на Европейската комисия стартира у нас с изложението “Избери спорт #Бъди активен” в Борисовата градина. Събитието се организира от Министерството на младежта и спорта, което е координатор за България на инициативата #BeActive. На изложението водещите спортни федерации представиха спортовете си с атрактивни демонстрации и презентации.

Демонстративен отбор по таекуондо
Демонстративен отбор по таекуондо
На изложението “Избери спорт #Бъди активен” много от българските федерации направиха презентации и демонстрации на своите спортове – лека атлетика, таекуондо, карате, кикбокс, муай тай, баскетбол, бадминтон, модерен петобой, фехтовка, джудо, борба, бокс, плуване, биатлон, тенис, хандбал, спортна гимнастика, акробатика, стрелба с лък, голф и ски. Балканска федерация адаптирана физическа активност Балкани и Черноморска област направи зумба демонстрация, в която се включиха много желаещи, а шоуто започна с изпълнения на мажоретен състав „Уондърс“. Голям интерес предизвикаха демонстрациите на бойните спортове и стрелбата с лък, в която се включиха и министър Кралев, проф. Гешев и Тереза Маринова. Една от големите атракции в Борисовата градина беше „Вълшебната стая на Моно Петра“ – пространство, в което всеки може да изрази мислите си с рисунка. Министърът на спорта демонстрира и уменията си с четката. А в езерото Ариана много деца имаха възможност да получат първи уроци по кану-каяк.


Особено активни бяха представителите на федерацията по таекуондо, които взеха дейно участие в откриването. Демонстративният отбор на България по таекуондо обра аплодисментите на публиката със своята демонстрация, която преди десет дни бе показана за първи път в Корея на Фестивала на бойните спортове. След това състезатели от различни таекуондо клубове от София изнесоха открити тренировки пред присъстващите.
 

ТОП за деня