Съдийството на ешафода

вторник, 6 март 2018 г. | Прочетена: 456073
Автор:
Георги Кабаков
Георги Кабаков
Принт Свали PDF
- Аа +

"Възниква въпросът защо на Волен Чинков и Георги Кабаков бе позволено да направят рецидив"


Българското съдийство твърдо върви към криминализиране. След престъплението на Чинков в Разград последва такова и на Кабаков в Русе. Смятаният за най-добър български съдия Георги Кабаков сбърка очевидно при ситуацията, в която не изгони Чорбаджийски за боксовите му похвати в собственото наказателно поле.

Ако приемем, че не е видял, което не го оправдава, какво тогава прави реферът до аутлинията, след като всичко се разиграва пред него?! А по ирония на съдбата само преди два месеца и половина Кабаков бе замесен и с подобен инцидент на "Армията", пак завършил в полза на ЦСКА със спестен червен картон на Барт.

Възниква въпросът защо на Волен Чинков и Георги Кабаков бе позволено да направят рецидив. Единият видя несъществуващото, другият си затвори очите за явното. И естествената констатация е, че явно те са просто едни изпълнители. Затова вече не са виновни те, а техните началници.

Ясно е, че това първенство е по-различно от предишните, ясно е и че скандалите ще продължат. Въпросът е има ли орган, който може да спре съдийските престъпления, без значение кой се облагодетелства от тях.

ЖАКЛИН МИХАЙЛОВ, "Тема спорт"
 
®Livesport.bg /

ТОП за деня