Сръбският купон след епохалния успех над Ливърпул (ВИДЕО)

четвъртък, 8 ноември 2018 г. | Прочетена: 114955
Автор:
Феновете на Цървена звезда
Феновете на Цървена звезда
Принт Свали PDF
- Аа +

"Невероятно, незабравимо и емоционално изживяване"


Шести ноември се превърна в исторически ден за Цървена звезда и техните фенове. Преди два дни сръбският гранд постигна първата си победа в групите на Шампионската лига и то не срещу кого, а срещу петкратния европейски шампион - Ливърпул.

"Звездашите" се наложиха с 2:0 над своя именит съперник след два гола на Милан Павков. Еуфорията в Белград е толкова голяма, че привържениците призоваха 6-ти ноември да бъде провъзгласен за "Павковден", а Милан - канонизиран: "Св. Милан Късащия мрежи".

Как тази велика вечер за Цървена звезда я видяхме ние българите, отишли да наблюдаваме мача, можете да прочетете в следващите редове:

"Отидохме на стадиона два часа преди мача. Очаквано около него вече имаше хиляди привърженици, както и стотици полицаи. Там за разлика от важен мач в България нямаше затворени улици или булеварди, а полицаи, които регулираха движението, за да не се създава хаос.

Пропусквателният режим за Севера (б.р. секторът, където се настаняват ултрасите на отбора) се състоеше два пункта, като на единия искаха да оставим българските си стотинки, което малко ни шокира, но го изпълнихме. 

Влязохме на стадиона и в сектора вече можеше както 7-8 годишни хлапета, така и 80-годишни мъже. Около час преди началото на двубоя 55-хилядния стадион "Райко Митич" вече беше пълен, а хората не спираха да прииждат. Друго нещо, което направи впечатление е, че нямаше огромни буферни зони между домакините и гостуващата агитка.

Феновете на Ливърпул бяха отделени в една част от сектор "Юг", която беше заградена с огромна мрежа, тъй като се намираше на около пет метра от феновете на домакините. По този начин капацитетът на "Райко Митич" беше изпълнен, а сигурността на ниво.

Единствено в "Севера" нямаше стюарди или полицаи, тъй като феновете на Звезда смятат именно този сектор за свой дом и не допускат всекиго там. Преди мача няколко полицаи опитаха да изведат един фен извън стадиона, но другите привърженици и го измъкнаха и така той остана на стадиона. Като тази случка беше единственият по-сериозен инцидент през тази вечер.

На терена обстановката беше спокойна. Играчите на Ливърпул излязоха да загряват, докато на Цървена звезда по традиция провеждат своето занимание преди важен мач на някое от помощните игрища около стадиона

Дойде време за мача, което означаваше, че е време и за хореографията на феновете. Хореография, която може би вече сте изгледали на видео, затова за нея ще кажа само "невероятно е да я гледаш на клип, уникално - на стадиона, а да си част от нея - безценно".

Шумът на стадиона бе на толкова високо ниво, че химнът на Шампионската лига не се чуваше. Трибуните кипяха и бяха готови дадат максимума от себе в подкрепа на своите любимци.

В 22-та минута чудото се случи - Цървена звезда поведе на Ливърпул. Стадионът изведнъж се разтресе все едно имаше земетресение. Седем минути по-късно втори гол за домакините. Еуфорията вече беше на макс. Гледаш как хиляди познати и непознати се прегръща и радват, осъзнавайки значимостта на това попадение. Песните стаха още по мощни, скандиранията по-силни, а атмосферата още по-наелектризираща.

На почивката изведнъж всички замря, за да избухне с двойна по-голяма сила през втората част. Така с безценната помощ на публиката Звезда устиска преднината си пред Ливърпул и записа първа победа в групите на Шампионска лига.

Така неусетно дойде време и за празненства след епохалната победа. Играчите на Звзда обиколиха и поздравиха целия стадион, за да спрат в края пред "Севера" и да запеят с тях песните на победа. 

Еуфорията от успеха на Звезда продължи цяла вечер и празненствата около стадиона не спираха с часове след финалния сигнал на рефера Лаос.

 
®Livesport.bg /