Скандал във Формула 1 между Ферари и японци

понеделник, 9 октомври 2017 г. | Прочетена: 754057
Автор:
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел
Принт Свали PDF
- Аа +

В бокса на Скудерия настъпи паника още преди старта


Шефът на Ферари във Формула 1 Маурицио Аривабене защити собствения си тим и заяви, че никой вътре в него не е пряко виновен за провала на Себастиан Фетел вчера.

 

В бокса на Скудерия настъпи паника още преди старта, когато стана ясно, че в болида на Фетел има проблем около двигателя, а германецът прибра състезателния си автомобил още след първите обиколки заради елементарна повреда в запалителна свещ.

 

Именно снабдителя със свещи, използван от Ферари - NGK – бе обвинен от тима за неуспеха, а световните медии иронично допълват, че фабриката на компанията се намира на едва час път от японската писта "Сузука".

 

"Всички видяха какво се случи. Имаше ли грешка на тима? Работата, която вършим върху колата, е отлична. Сега трябва да направим анализ на случилото се, да обърнем страницата, да продължим да бъдем мотивирани", коментира Аривабене.

 

Тото Волф, който стои начело на Мерцедес и бе най-радостният човек в щаба при победата на Хамилтън, също отиде до бокса на Ферари след края на състезанието и изрази съжалението си от начина, по който Фетел трябваше да се оттегли.

 

ТОП за деня