Шумахер на 50 - какво го очаква

четвъртък, 3 януари 2019 г. | Прочетена: 122107
Автор:
Михаел Шумахер
Михаел Шумахер
Принт Свали PDF
- Аа +

Предстоят нови суперскъпи терапии, които може да са с голям ефект


Днешният ден е по-специален за феновете на Формула 1. Причината е, че една от най-големите легенди на този спорт Михаел Шумахер навършва своя 50-годишен юбилей.

 

Всъщност едва ли става въпрос за празник. Германецът обаче остава далеч от публичния живот в последните пет години заради тежкия инцидент, който претърпя преди пет години по време на ски-ваканцията си във френския курорт Мерибел.

 

Инцидентът с Шумахер се случи на 29 декември 2013 г., когато при спускане със ски той падна върху остър камък и въпреки че беше с каска, получи сериозни травми на главата и кръвоизливи, довели до увреждания на мозъка.

 

Той веднага беше транспортиран в болница в Гренобъл, където лекарите направиха всичко по силите си да спасят живота му. Първоначално, за да се справи по-успешно с травмите, той беше поставен в изкуствена кома. Няколко месеца по-късно беше изваден от нея.

 

Последните информации от германски и британски издания, позоваващи се на източници запознати с процеса на лечението на Пилето, гласят, че той вече не е прикован към легло и не се нуждае от венозни вливания, които да поддържат жизнените му функции.

 

В навечерието на 50-годишнината му неговата съпруга Корина разпространи кратко изявление до медиите, в което разкри, че за Михаел "се полагат най-добрите възможни грижи", но спести повече подробности. Той рядко е посещаван от приятелите си, а те рядко коментират състоянието му пред медиите.

 

Според информации от САЩ, очаква се в средата на годината германецът да отиде на специализирано експериментално лечение на мозъка в местна клиника. Терапията е изключително скъпа, но може да промени по драстичен начин възстановяването на легендата във Формула 1.

 

ТОП за деня