Ще има ли музей Левски /ВИДЕО/

четвъртък, 14 март 2019 г. | 16:32 Прочетена: 11434
Автор:
ПФК Левски
ПФК Левски
Принт Свали PDF
- Аа +

Председателят на "Сини сърца" Илия Христов гостува в предаването "На ринга"


Председателят на сдружение "Сини сърца" Илия Христов бе специален гост на предаването "На ринга" по Livesport.bg.


Сред множеството обсъждани теми за синия клуб бе и една от важно значение - ще има ли музей този български футболен гранд. Един по своему парадокс, който досега не е намерил своето решение.

 

Левски е имал музей още по време на създаването си в 20-те години на миналия век. От 2003 година съм председател на сдружението. Имаме идея изцяло със собствени средства да изградим музей на ФК Левски.

 

Мислехме си, че за няколко месеца ще го направим. Оказа се обаче, че много от трофеите на Левски са откраднати през годините.

 

Даже са изброени около 20 предмета по списък. Уникален факт - самобръсначката на Гунди е открадната! Г-н Батков я закупи от един търг за 10 000 лева...

 

Искам да каже - музеят на Левски ще бъде много модерен! Колкото и нескромно да звучи", каза Илия Христов, след като Крум го подкачи, че си нямат своя Сашо Манов.

 

"Не сме източвали никакви средства покрай нашата дейност. Всичко е изградено за наша сметка, при това сериозна сметка. Само пода на музея и осветлението струват към 40 000 лева. Търсим колекционери, за да откупуваме трофеи, предмети и т.н.

 

 

ТОП за деня