Шефът на съдиите: Има нарушение на Паулиньо преди гола на Левски!

четвъртък, 28 февруари 2019 г. | 18:00 Прочетена: 38972
Автор:
Левски - ЦСКА, Паулиньо
Левски - ЦСКА, Паулиньо
Принт Свали PDF
- Аа +

"С това свое отсъждане той не влияе пряко върху резултата на мача"


Съдийският шеф Йордан Сталев коментира и втората спорна ситуация по време на дербито между Левски и ЦСКА. Тя се получи преди да падне гол във вратата на ЦСКА. Тогава Паулиньо блъсна Турицов с ръка и центрира, а Перейра си отбеляза автогол, който донесе успеха на "сините" в дербито.

Според Сталев, червеният картон на Едвин Джеси е показан правилно, а що се отнася до ситуацията между Турицов и Паулиньо, според Съдийската комисия и него съдията Вълков е можел да отсъди нарушение в полза на ЦСКА.

"Получих доклада на съдийския наблюдател, обсъдихме със Съдийската комисия и наблюдателя, преди отбелязването на гола имаме ситуация, при която може да се отсъди нарушение в полза на ЦСКА, но съдията не забелязва това. С това свое отсъждане той не влияе пряко върху резултата на мача, Паулиньо прави пас към вратата на ЦСКА, тук не можем да говорим за влияние върху крайния резултат, влияе индиректно", коментира Сталев пред Дарик радио.

"Паулиньо владее топката, но за да използва предимството бута Турицов, съдията не отсъжда нарушение. Оценката на Вълков е на база представянето му, ще го видим и в следващите наряди, когато преценя аз и Съдийската комисия, кога ще се случи това нещо, ще е ясно, тъй като няма как да го скрием", добави той

"Преценката е моя, нарядите ги правя аз, преценил съм, че за този мач най-подходящият съдия е Тодоров, другите съдии на на други мачове", добави съдийският шеф по повод назначаването на Станислав Тодоров за столичното дерби между Славия и Левски.
 
®Livesport.bg /