Шарапова с втори четвъртфинал за сезона

четвъртък, 12 октомври 2017 г. | Прочетена: 737808
Автор:
Шарапова
Шарапова
Принт Свали PDF
- Аа +

За място на полуфиналите бившата №1 в света ще спори с Юлия Путинцева или Щефани Фьогеле


Мария Шарапова се класира за втория си четвъртфинал през сезона, достигайки до тази фаза на турнира Tianjin Open след победа със 7-5 6-3 над Магда Линет, №71 в световната ранглиста. За място на полуфиналите бившата №1 в света ще спори с Юлия Путинцева или Щефани Фьогеле.

 

Първият сет бе много равностоен, но Линет пропусна пет възможности да пробие подаването на рускинята. От своя страна Шарапова нанесе решителния си удар в 12-ия гейм, в който Линет сервираше да вкара частта в тайбрек. Бившата №1 в света дори не даде точка в подаването на 25-годишната полякиня.

 

Линет проби първа във втория сет за 2-1, но последва моментален рибрейк и 4 поредни гейма за Шарапова, която поведе с 5-2. В осмия гейм мария пропусна мачбол, а след това трябваше да отразява точка за пробив в гейма, в който сервираше за победата.

 

С форхенд уинър на линията Мария си осигури втори мачбол, но изкара бекхенд по ширина. И от третия си опит тя не успя да приключи мача, но от четвъртия сложи точка на спора след атака на мрежата.

 

ТОП за деня