Сезираха прокуратурата заради транспарант, замесени са фенове на ЦСКА 1948

петък, 29 септември 2017 г. | Прочетена: 773621
Автор:
Фенове на ЦСКА 1948
Фенове на ЦСКА 1948
Принт Свали PDF
- Аа +

Става дума за транспаранта "Марек - отборът на Югозапада"


Фенклубът на Марек сезира Районната прокуратурата в Дупница за кражбата на огромен транспарант след мача с ЦСКА 1948 в събота, съобщава Zadupnitsa. Онзи ден жалбата до прокуратурата бе внесена официално от председателя на фенклуба Борислав Рударски.

Става дума за транспаранта "Марек - отборът на Югозапада", който бе неизменна част от всяка домакинска среща на тима от години. Той обаче е изчезнал, а все още не е ясно кой точно го е откраднал. От фенклуба са го били оставили за неделната среща между ветераните на Марек и Левски, с която се отпразнуваха 65 години от от откриването на стадион "Бончук" и 40 години от победата на Марек над Байерн (Мюнхен).

Съмненията за посегателството падат върху феновете на ЦСКА 1948, които бяха около 50-ина в сектора за гости. В жалбата си Рударски настоява да бъдат прегледани записите от камерите на стадиона, които покриват и сектор "В", известен още като "Слънчев брег", а срещу извършителите на кражбата, ако се счете, че е престъпление, да бъде образувано досъдебно производство.