Сериозно признание за българския плажен футбол

понеделник, 11 февруари 2019 г. | 18:05 Прочетена: 16988
Автор:
Национален отбор по плажен футбол
Национален отбор по плажен футбол
Принт Свали PDF
- Аа +

Родните национали на един турнир с Италия 


Националният отбор на България по плажен футбол получи покана за участие на най-силния предсезонен турнир на закрито. Надпреварата, която по традиция дава начало на сезона в атрактивната разновидност на футбола, е в началото на месец април в Санкт Петербург. В турнира участие са потвърдили освен домакините от Русия, настоящият шампион на Европа Италия и изключително класният отбор на Беларус.

 

Интересно е да се отбележи, че организаторите правят надпреварата по много интересна формула, като освен национални отбори дават право и на някои от най-класните клубни тимове да премерят сили. В заявките за тази година фигурират имената на шампиона на страната и европейски вицешампион Кристал и сребърния медалист на Русия Делта.

 

Домакините предвиждат до участие да бъдат допуснати 12 отбора, а мероприятието ще се използва за подготовка преди изключително натоварения сезон в бийч сокъра.

 

Признанието, което получават възпитаниците на Симеон Христов, е огромно, тъй като покани за турнира са изпратени само на отбори със сериозни имена и постижения. Националите записаха страхотен сезон през миналата година, печелейки кръг от Евролигата и завършвайки на трето място на финалите в Дивизия "Б" на турнира. България приключи годината с цели пет успеха в седемте си срещи от надпреварата, побеждавайки тимове от ранга на Англия и Чехия и се нареди на 15-о място в крайното класиране на Европа за сезона.