Само Делио Роси ли завлече Левски на дъното? (ВИДЕО)

петък, 20 юли 2018 г. | Прочетена: 394161
Автор:
Делио Роси
Делио Роси
Принт Свали PDF
- Аа +

Лъчезар Николов и Крум Савов коментираха горещите теми на "Герена"


Срамното отпадане на Левски от Лига Европа от лихтенщайнския Вадуц и раздялата с Делио Роси бяха основни теми в традиционното предаване на LIVESPORT.BG и TV1 "На ринга", с водещ Филип Петрунов.

След като обсъдиха драматичния двубой на ЦСКА с Рига, Крум Савов и Лъчезар Николов коментираха горещите събития на "Герена".

"Ако Левски беше спечелил Купата срещу Славия и след това беше елиминирал Вадуц, общата картина нямаше да бъде променена от антифутбола, който играе тима. Левски щяха да загубят още една година и пътят към дъното щеше да продължи. Делио Роси е некомпетентен, некомуникативен, ретрограден, антимодерен възглед за футбола. Няма почти нищо позитивно, което да се каже за него. Кой го търпя толкова време, при положение, че и неустойката не му е толкова голяма", заяви Крум Савов.

"Това е някакъв мазохизъм. Не знам кой и защо го държи толкова много време на "Герена". Управляващите може би са некомпетентни. Винаги съм се чудил на тази голяма точка на търпимост, която имат феновете на Левски. Подиграваха им се толкова много заради него", сподели Чезари.

Филип Петрунов заяви, че има информация, че Делио Роси няма неустойка. 

"Спас Русев като че ли живее в друга реалност. Той допусна австриеца Вили Рутенщайнер да разиграва Левски в продължение на месец. Ще дойда, няма да дойда. Той се подиграваше с клуба, а левскарите го чакаха като месия. Къде ви е футболният човек?

Те имат скаутски отдел от един човек - Кирил Вангелов. Да събираш футболисти от youtube не е сериозно. 

Левски може да стане трети и със собствените си юноши. Второто полувреме срещу Вадуц имаше само един българин - Иван Горанов. Те са едно към едно с Лудогорец. ЦСКА и Левски не са имали успехи с чужденци в Европа. 

Трябва да отдадем заслуженото на Славия, които само с българи биха на два пъти Илвес Тампере. 

Левски е огледало на държавата. Първо отборът е в практически фалит - дължими суми и т.н. Второ продължават да въртят схемата с количество на футболистите - над 200 последните 5 години. Заплати, комисионни, съдебни дела и така се превъртат едни пари. Затова си мисля, че не искат Наско Сираков в клуба именно, за да продължат тези далавери.

Гриша Ганчев спря този проблем в ЦСКА. Там обаче не е ясно дали е ЦСКА. Догодина като влезе ЦСКА 1948 в елита, какво ще правим. Те се опитват да се вдига шум около тях. Мъките в евротурнирите ни ги донесоха Левски и ЦСКА, а Славия с българите и Лудогорец с чужденците без проблем продължават напред. Сигурен съм, че Лудогорец ще бият два пъти МОЛ Види (б.р новото име на Видеотон), докато Славия ще отпадне от Хайдук.", заяви Савов.

"Някой замислял ли се какво ще стане, ако Наско Сираков се върне на "Герена". Това е човек, който разбира от футбол, играчи и организация. Един от най-сериозните играчи в нашия футбол. Хубавото е, че те няма да го вземат.", сподели Чезари.

"Делио Роси изгони Мапуку, а след това двамата големи левскари Панайотов и Прохазка, за да играят Кабрал и Белмонт. Има нещо сбъркано в българската система, както на "Герена", така и на "Армията".", каза Савов.

"Аз не се радвах от отпадането на Левски. Беше ме срам. Отбор от Лихтенщайн не може да бие наш отбор и то като Левски. Това е трагедия", допълни Чезари.

В края на предаването тримата обсъдиха и началото на сезона в Първа лига, който стартира днес.
 
®Livesport.bg /