Родни таланти донесоха радост за българския спорт!

неделя, 10 февруари 2019 г. | 19:02 Прочетена: 18937
Автор:
Националките по тенис до 12 години
Националките по тенис до 12 години
Принт Свали PDF
- Аа +

България загуби само от Русия и остана втора 


Националките на България по тенис до 12 години спечелиха второ място на Европейската отборна зимна купа в Съндърланд (Великобритания). На финала нашите таланти отстъпиха на Русия с 0:3.

 

Йоана Константинова загуби с 4:6, 1:6 от Алина Корнеева за 93 минути игра. След това Росица Денчева падна с 1:6, 3:6 от Мира Андреева. В срещата на двойки Йоана Константинова и Елизара Янева загубиха в два сета от Мира Андреева и Дана Позхидаева.

 

Преди това поражение българките елиминираха отборите на Франция и Украйна.

 

България се представи в състав Йоана Константинова (TK "Плевен-ПСК", гр.Плевен), Елизара Янева (ТК "Стоянстрой", гр.Пловдив) и Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) с треньор Даниел Ангелов.

 

България за седми пореден цикъл класира отбори на финалите на европейски първенства, което се случва за първи път в историята.

 

Добрата серия започна от 2016 г. и можем да я свържем с появата на програмата 3Т, която е вече част от „Новите шампиони". Този успех показва цялостната работа на БФТенис. Добра планираност на международните турнири и добра подготовка на състезателите.

 

През лятото на 2016 г. момичетата до 12 г. в състав Катерина Димитрова, Денислава Глушкова, Стела Пеева с треньор Крум Крумов станаха европейски шампионки.

 

През следващата седмица юношите на България до 16 г. ще участват на финалите на Европейската отборна зимна купа във Франция.

 

ТОП за деня