Родната федерация и Нефтохимик си поделиха операцията на Братоев

четвъртък, 2 август 2018 г. | Прочетена: 323197
Автор:
братя Братоеви
братя Братоеви
Принт Свали PDF
- Аа +

По 11 000 евро са платили от централата и клуба 


По 11 000 евро са платили Нефтохимик и федерацията по волейбол за операцията на разпределителя Георги Братоев.

 

Както е известно, плеймейкърът получи контузия по време на мача с Австралия от Лигата на нациите, която го извади от състава за световното. Братоев ще се оперира на 6 август, а процедурата ще струва 22 000 евро. Те ще бъдат поети по равно от клуба на Братоев Нефтохимик и федерацията.

 

„Едно огромно благодаря на ЛукОйл и на БФВ, които напълно обезпечиха всички разноски по предстоящата ми операция и направиха всичко възможно да ме оперира най-добрият доктор в тази област. Живот и здраве, на 6 август ще е интервенцията. От тук нататък само здраве да има", написа разпределителят във Фейсбук.

 

Същевременно се разбра, че участниците на световните първенства по волейбол за мъже и жени през 2018 година в България и Италия и в Япония ще могат да разчитат на 12 състезатели на игрището за всяка среща, вместо на 14, както бе досега.

 

Това бе съобщено от международната федерация. Регламентът всъщност не е нов, като на световните първенства преди четири години и при двата пола отборите играха по същия начин. Това означава, че тимовете пътуват с 14 състезатели, но двама остават извън игрището.

 

Друго изискване, спуснато от FIVB за световното е, че записаните волейболисти на поста либеро не могат да се променят до края на турнира.

 

ТОП за деня