Рикардо с най-добро време в Унгария

петък, 27 юли 2018 г. | Прочетена: 334732
Автор:
Даниел Рикардо
Даниел Рикардо
Принт Свали PDF
- Аа +

Пилотът на Ред Бул се представи отлично на свободната тренировка в Унгария


Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо записа най-доброто време в първата свободна тренировка за Гран При на Унгария.

 

Австралиецът записа 1:17.613 двайсетина минути преди края на сесията с меките гуми.

 

Втори на 0.079 зад Рикардо остана Себастиан Фетел с Ферари, а трети на 0.009 от Фетел се нареди Макс Ферстапен с Ред Бул. Фетел, за разлика от Ред Бул, бе с ултрамеките гуми, а „биковете” бяха с меки.

 

Топ 5 бе допълнен от Кими Райконен (Ферари) на 0.335 и лидера в шампионата Люис Хамилтън (Мерцедес) на 0.423 от Рикиардо.

 

Ниското сцепление на „Хунгароринг“ допринесе за допускането на няколко малки грешки от доста пилоти. Люис Хамилтън блокира своите гуми на подхода на завой номер едно. Макс Ферстапен пък се завъртя на изхода от първия завой, но продължи без проблеми.

 

Двамата пилоти на Заубер Маркус Ериксон и Антонио Джовинаци, който замени Шарл Льоклерк, също допуснаха няколко грешки. Ериксон стъпи в тревата на подхода за последния завой и завърши в зоната за сигурност. Той обаче продължи без никакви проблеми.

 

Шведът имаше късмет и на завой 4 половин час преди края когато задницата му поднесе на изхода от завоя. Гумите на Заубер бяха доста унищожени от завъртането.

 

По-малко от две минути след драматичния момент за Ериксон, Реното на Нико Хулкенберг спря до пистата на изхода от пети завой с технически проблем.

 

Сесията за Райконен пък приключи няколко минути предварително, когато финландецът бе извикан в бокса с прегряване на задните спирачки.

 

Секунди след карирания флаг Брендън Хартли (Торо Росо) също се завъртя на последния завой, но и той успя да продължи.

 

Втората тренировка ще започне в 16:00 часа българско време.

 

ТОП за деня