Рикардо е шампион по изпреварвания за 2017

сряда, 6 декември 2017 г. | Прочетена: 594041
Автор:
Формула 1, Гран при на Китай
Формула 1, Гран при на Китай
Принт Свали PDF
- Аа +

Като цяло, обаче, изпреварванията са намалели наполовина.


Даниел Рикардо е направил най-много изпреварвания през 2017 и замени миналогодишния шампион по този показател – неговия съотборник Макс Верстапен. Като цяло, обаче, изпреварванията са намалели наполовина, след като болидите станаха по-бързи и по-широки.

 

Според статистиката, която публикуваха Пирели, за 20 състезания са осъществени 435 изпреварващи маневри. За сравнение, през 2016 при 21 надпревари е имало общо 866. Рикардо оглавява списъка с общо 43 изпреварвания, от които 13 са направени на "Силвърстоун". В Англия пилотът на Ред Бул стартира 19-и и се придвижи до пета позиция.

 

Верстапен, който през 2016 е оглавявал класацията с 78 маневри, тази година е успял да направи само 22. Това, обаче, не е малко, предвид че холандецът отпадаше още в началото на доста кръгове.

 

Макс, обаче, дели първа позиция с Хамилтън за пилот, който е бил изпреварван най-малко. И двамата са допуснали някой пред себе си едва 2 пъти за целия сезон.

 

Класацията на Пирели не включва изпреварвания, които са направени при старта, както и такива, които са били в резултат от повреда или затваряне на изоставащи с една обиколка.

 

ТОП за деня