Райконен най-бърз във втората свободна тренировка

петък, 14 септември 2018 г. | Прочетена: 251536
Автор:
Кими Райконен
Кими Райконен
Принт Свали PDF
- Аа +

Себастиан Фетел остана едва девети


Втората свободна сесия в Сингапур остави Ферари със смесени чувства, тъй като Кими Райконен беше най-бърз, но пък Себастиан Фетел остана едва девети, след като удари стената. Айсмен, който ще напусне Скудерия в края на сезона, остави зад себе си Хамилтън на едва 11 хилядни от секундата.

 

Люис имаше чиста тренировка и изпълни програмата си без главоболия, докато неговият основен противник Фетел отново допусна една от грешките, за които напоследък всички говорят. Себ тъкмо правеше обиколка, сравнима по време с Кими и Люис, когато удари дясната страна на болида в стената и веднага се прибра в бокса. Въпреки че нямаше видими повреди отвън, болидът даде някакъв теч и така сесията за немеца приключи. Той веднага изскочи от кокпита и се скри в гаража, след като беше направил само 12 обиколки.

 

Макс Верстпаен и Даниел Рикардо от Ред Бул завършиха сесията трети и четвърти, но никой от двамата не успя да се доближи на по-малко от половин секунда до Райконен.

 

Валтери Ботас не успя да се справи достатъчно добре с гумите хипер софт и остана шести, на повече от половин секунда зад своя съотборник.

 

В средата на колоната най-бърз беше Карлос Сайнц с Рено, а зад него остана Ромен Грожан с Хаас. Фернандо Алонсо успя да вкара Макларъна си в топ 10 и остана осми, като за малко му се размина удар с Маркус Ериксон, който се завъртя пред него.

 

Нико Хюлкенберг затвори топ 10, а зад него се наредиха Серхио Перес и Естебан Окон, разделени от Ериксон.

 

ТОП за деня