Ясна е програмата на националите в Лигата на нациите

сряда, 24 октомври 2018 г. | Прочетена: 137879
Автор:
България, волейбол
България, волейбол
Принт Свали PDF
- Аа +

България стартира с мачове срещу Аржентина, Португалия и Канада


Волейболният национален тим на България ще започне участието си в Лига на нациите през 2019 година с мачове срещу Аржентина, Португалия и Канада.

Международната волейболна федерация (FIVB) публикува календара и разпределението на групите в турнира за следващата година, а България остава отбор "претендент" заедно с Австралия, Канада и Португалия.

Тимовете на Бразилия, Италия, САЩ, Китай, Сърбия, Франция, Аржентина, Иран, Полша, Германия, Япония и Русия няма да могат да изпаднат от първото ниво на турнира в следващите четири години независимо от мястото си в крайното класиране. Четирите претенденти пък са заплашени от изпадане през всеки един от сезоните.

Форматът на Лига на нациите (ВЛН) се запазва и всеки един отбор ще изиграе 15 мача в рамките на пет седмици, включващи предварителния кръг – всеки срещу всеки в отделни турнири, като всяка страна ще бъде домакин поне на един турнир. След това шестте най-добри тима в общото класиране ще играят на финална шестица.

Родните „трикольори“ започват участието си с турнир в Аржентина, където ще играят с домакините, новият член на турнира Португалия и Канада от 31 май до 2 юни. Седмица по-късно България ще пътува до Китай, където ще играе с домакините, Франция и световния шампион Полша. В третата седмица националите ни са домакини в зала "Конгресна" във Варна срещу Япония, Австралия и Италия. Четвъртата седмица България ще играе в Бразилия срещу домакините, Германия и победителя в турнира от тази година Русия. В последната седмица от предварителния кръг България ще бъде домакин на втори турнир, а срещите ще са в зала „Колодрума" в Пловдив, където ще посрещне САЩ, Сърбия и Иран.
 
®Livesport.bg /

ТОП за деня