Първо в Livesport.bg: Левски се раздели с двама национали!

петък, 13 декември 2013 г. | Прочетена: 3215598
Автор:
Антони Здравков и Христо Йовов
Антони Здравков и Христо Йовов
Принт Свали PDF
- Аа +

"Сините" разтрогнаха с полузащитник и нападател


Левски се раздели с двама футболисти, разбра Livesport.bg! Става дума за младежките национали Цветелин Тонев и Георги Стоичков.

На двамата е било обявено, че няма да се разчита на тях, поради което договорите им са били разтрогнати по взаимно съгласие. Днес на "Герена" с тази цел се появи Константин Баждеков, който обичайно бе натоварен със задачите около финансовите параметри по контрактите на играчите.

Припомняме Ви, че Цветелин Тонев бе привлечен по времето, когато начело на "сините" бе Георги Иванов. Дясното крило пристигна по настояване на Гонзо от пловдивската школа "Векта" и се нравеше с агресията и бързината на десния фланг на атаката.
 


Тонев получи шанс при Илиан Илиев, при отпадането на Левски от Сараево в Лига Европа. Младокът се появи през второто полувреме на реванша в Босна и Херцеговина, завършил при резултат 3:1 в полза на домакините.

Георги Стоичков пък неколкократно се готвеше с мъжкия отбор, но така и не се намери някой, който да му подаде ръка и да се престраши да го наложи. Полузащитникът бе част от набор 93, който категорично е най-добрият в последните няколко години на "Герена", с оглед трите последователни шампионски титли и купи на България.

Въпреки това Стоичков е поредният, който не намира място в основния състав на Левски и ще трябва да си търси късмета другаде. Същата съдба споделя и голмайсторът на отбора - Тодор Чаворски, който също разтрогна с клуба. Нещо, за което Ви информирахме преди няколко дни.