Путин изненада САЩ и Канада

събота, 15 февруари 2014 г. | Прочетена: 3080114
Автор:
Владимир Путин при американския отбор
Владимир Путин при американския отбор
Принт Свали PDF
- Аа +

Президентът на Русия Владимир Путин направи неочаквано посещение в лагерите на САЩ и Канада в Сочи.


Президентът на Русия Владимир Путин направи неочаквано посещение в лагерите на САЩ и Канада в Сочи. При визитата си в щаба на американците той е разговарял само на спортни теми.


"Ние сме хора на спорта, не сме политици. Когато президентът на страната се обади и попита дали може да ни посети, ние бяхме очаровани. Определено не сме навлизали в по-задълбочените теми. Всичко, за което говорихме, беше спортът", каза изпълнителният директор на олимпийския комитет на САЩ Скот Блекмън пред USA Today.


Посещението на Путин се смята за изненадващо заради сложните му политически отношения със САЩ. Много политици се изказаха критично, а някои бойкотираха игрите заради закона, ограничаващ правата на хомосексуалистите.


"Руският президент се интересуваше най-много от нашето впечатление от игрите. Особено живо го вълнуваше какво мислим за нивото на съоръженията, на обслужването. Ние го поздравихме за изключителната работа, свършена досега", добави Блекмън.


При половинчасовото си посещение Путин бил почерпен с червено вино, което харесал. Той сложил на ревера си подарената му червена значка с надпис "Щастлив Свети Валентин от отбора на САЩ".


Путин заявил, че много руснаци следят хокейното първенство на САЩ и Канада. При посещението си при канадците руският президент казал с усмивка, че желае на отбора късмет във всички спортове, с изключение на хокея.


Появата на Путин развълнува американските спортисти. Те използваха момента, за да си направят снимки с него и да ги споделят в социалните мрежи.

 

ТОП за деня