Привиждат ли ви се още двойни ЦСКА-та?

четвъртък, 11 октомври 2018 г. | Прочетена: 210006
Автор:
ЦСКА - Левски, Тиаго Родригес
ЦСКА - Левски, Тиаго Родригес
Принт Свали PDF
- Аа +

Ако и сега някой не признава, това вече си е негов проблем


Радост за червена България и супа с хинин за тези, които потриваха потни ръце и чакаха провал. Сумата, която трябваше да бъде платена за емблемата и активите на ЦСКА, бе приведена. Това автоматично прави днешната дата 11 октомвр историческа за този велик клуб.

 

Да, нормално бе да има съмнения. Това са 8 милиона лева! Изкуствено висока цена, образувана след провокации и дезинформации от страна на другия кандидат за емблемата. Твърди се, че до Гриша Ганчев са стигали слухове за подготвяна оферта от 6-7 милиона лева от страна на Газдовците. Това е старателно подготвяна провокация, която в крайна сметка определи безумната цена на емблемата. Но въпреки всичко, парите са дадени и шоуто приключи!

 

 Доволно или не, ясно беше, че ръководството на ЦСКА нямаше друг ход. От едната страна бяха 30-годишните евроидиоти, хванати за ръчичка с разградски стерилен футболен продукт. От друга - огромната армия от червени фенове, смесили коктейл от надежда и страх от разочарование. Тези пари, платени за емблемата и автентичността на този клуб, тепърва ще имат обществена, морална и финансова възвръщаемост.

  

Най-важното - те ще акумулират такава положителна енергия, каквато и 8 милиарда не могат да донесат. Сега наистина червената общност ще бъде обединена, отборът - истински, успехите - запазени. И на картата на България, и на картата на Европа. Всякакви поводи за ирония, злоба, припознаване, цветове и т.н, отиват на боклука. Заедно с емоциите на тези, които ги фабрикуват.

 

В българския клубен футбол се решава най-после един фундаментален проблем - има ли го на белия свят най-успешният роден клуб. Това е отлична новина за самия клуб и огромната му фенска маса. И лоша - за тези, които са затворени в кутията на комплексите си.

 

Аз лично съм сигурен, че за истинските и разумните левскари е по-добре да има истинско ЦСКА. И истинско Вечно дерби. Затова днешният ден връща природата, субстанцията, атмосферата на българския клубен футбол.

 

Какво ще става с другото ЦСКА- това си е проблем на тези, които са го измислили. Нямат стадион,  фенове, истинско име. Всъщност вече какво имат? 

 

Как ще понесе новината и разградският  стерилен футболен бутик - също си е негов проблем. Важното е, че страданията на червените футболни фенове вече приключиха. 

 

Те никога не ги заслужаваха, но ги издържаха!

 

ТОП за деня