Превъзходство на Мерцедес и във втората тренировка на "Сузука"

петък, 5 октомври 2018 г. | Прочетена: 213616
Автор:
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън
Принт Свали PDF
- Аа +

Люис Хамилтън даде най-добро време в Япония 


Доминацията на Мерцедес продължи и по време на втората свободна тренировка преди битката за Голямата награда на Япония.

 

Люис Хамилтън записа най-добро време и във втората свободна тренировка преди състезанието в неделя.

 

Британският пилот на Мерцедес, който даде най-добро време и в първата сесия, имаше време да тества гумите с по-ниска издръжливост следобед и спечели с над половин секунда разлика пред Валтери Ботас. Люис даде време от 1:28.217 мин. срещу 1:28.678 мин. за съотборника му.

 

За разлика от първата сесия имаше промяна в представянето на Себастиан Фетел с Ферари. Германецът, който бе пети няколко часа по-рано, даде трето по сила време, като изоставането му от първия бе 0.833 мин.

 

Зад Фетел се настани Макс Ферстапен с Ред Бул с 1:29.257 мин., а другото Ферари с Кими Райконен остана на петото място (1:29.498 мин.) – позиция назад в сравнение с резултата му от първата тренировка.

 

Другият пилот на Ред Бул Даниел Рикиардо не успя да дублира доброто си представяне от първата сесия, когато бе трети. Той записа шести резултат – 1:29.513 мин.

 

Третата свободна тренировка е в събота (6 октомври) от 7:00 часа, а в 9:00 часа стартира квалификацията на „Сузука“. Битката за голямата награда на Япония е в неделя (7 октомври) от 8:10 часа българско време.

 

ТОП за деня