Петър Хубчев започва презареждането на националния отбор

понеделник, 13 ноември 2017 г. | Прочетена: 649535
Автор:
Петър Хубчев, Петър Занев, Симеон Славчев, Страхил Попов
Петър Хубчев, Петър Занев, Симеон Славчев, Страхил Попов
Принт Свали PDF
- Аа +

Днес "трикольорите" ще изиграят контрола срещу Саудитска Арабия


Петър Хубчев тръгва от нулата. Готов да презареди националния отбор, който най-после да успее да се класира на голям форум - Евро 2020.

Основите са положени, а времето, до първите официални мачове наесен догодина от новия турнир на УЕфА - Лига на нациите трябва да бъде оползотворено максимално добре. Хубавото на този формат е, че при неуспех в новата надпревара имаш поправителен изпит - квалификациите.

Началото ще бъде дадено днес в Лисабон. Именно в Португалия се проведе последният форум, за който се класирахме -Евро 2004. Момчетата на Петър Хубчев срещат финалиста на Мондиал 2018 в Русия - Саудитска Арабия в контрола. Да, не излизаме срещу някоя от големите световни и европейски сили, но това е удобен вариант да повдигнем самочувствието си и да спрем черната серия далеч от София.

За последно бихме като гост Македония на 29 март 2016 година с 2:0. Оттогава записахме цели 6 загуби навън и едно реми - с Люксембург. Твърде малко и скромно за амбициите, които сме си поставили - класиране на Евро 2020.

Затова днешният мач е изключително важен от стратегическа и най-вече психологическа гледна точка преди тежките битки. Година по-късно и Хубчев трябва да си е направил точна преценка от какви хора им нужда. Той отлично съзря, че повече няма нужда от футболист като Светослав Дяков (33 г.), след като има цели трима по-млади халфове - Георги Костадинов, Ивайло Чочев и Симеон Славчев.

След пращане в "отрезвителя" повиквателни отново получиха Георги Миланов и Михаил Александров, а за капитана Ивелин Попов (30 г.) предстоящият цикъл ще е може би последният златен шанс за нещо голямо с националния отбор.

Днес Попето се очаква да действа зад тарана Андрей Гълъбинов. В последните мачове Хубчев реално започваше без типичен таран, но сега е решил да повери атаката на нападателя на Дженоа.

По крилата най-вероятно ще са Тодор Неделев отдясно и Александър Тонев отляво, а в средата на терена ще действат Георги Костадинов и Симеон Славчев. След почивката в игра ще видим Георги Миланов и Михаил Александров.

В защитата няма особена алтернатива след контузиите на Цветомир Панов и Станислав Манолев. Десен бек ще е дебютантът Александър Дюлгеров, ляв - съотборникът му в ЦСКА Антон Недялков. Още един от червените ще допълни карето в отбрана - Николай Бодуров, който ще си партнира с Васил Божиков, а под рамката ще е Пламен Илиев.

В последния си мач със Саудитска Арабия записахме победа с 2:0, отново на неутрален терен - в Истанбул, при Матеус през 2010 година, така че и традицията е на наша страна.

"Тема спорт"