Павел Маринов ще играе във Франция

петък, 5 октомври 2018 г. | Прочетена: 215782
Автор:
Павел Маринов в действие
Павел Маринов в действие
Принт Свали PDF
- Аа +

Националът подписа договор с Каен 


Националът Павел Маринов ще играе през настоящия сезон за френския втородивизионен отбор на Каен. Българският баскетболист е приел предложението на тима от страната на петлите и в близките часове се очаква да напусне лагера на Берое.

 

Играчът имаше уговорка с ръководството на старозагорския клуб, че при чуждестранен интерес ще бъде пуснат да подпише договор без каквито и да е препятствия.

 

Маринов проведе цялата предсезонна подготовка с Берое и се очакваше да бъде с основна роля в тактиката на старши треньора Любомир Минчев. В крайна сметка обаче националът успя да осъществи трансфер във Франция, след като през лятото първоначалният опит на Маринов не успя.

 

„Разделям се с Берое със смесени чувства. За това време от около месец и половина успях да създам изключително силни връзки с моите съотборници. Малко ми е тъжно, че трябва да напусна Берое и Стара Загора. От друга страна съм радостен, че ще получа шанс на западната сцена. Затова казвам, че чувствата са смесени.

 

Истината е, че след като постигнах договорка с Берое не съм опитвал на всяка цена да бъде трансфериран. Отборът на Каен се свърза с мен и след известен размисъл приех предложението им. Доколкото разбрах, в тима са изправени пред сериозен проблем с контузени състезатели и се надявам, че по най-добрия начин ще оправдая гласуваното ми доверие.

 

Това развитие на нещата създава някои трудности за семейството ми, тъй като само преди 2 седмици се настанихме в Стара Загора. Но това е нашата професия. Пределно мотивиран съм да се докажа във Франция. На този етап знам малко за отбора на Каен. Треньорът е много опитен и ми е гласувал доверие. Познавам едно от момчетата в тима. Отивам там с ясната представа, че трябва да нося доста по-голяма отговорност, защото съм чужденец. Точно това ми липсваше в България.

 

Радвам се, че правя път на някой друг от младите момчета да играе на моето място. В Берое има качествени млади баскетболисти, които работят много здраво и моето присъствие би отнело значителна част от възможността им да играят. Пожелавам успех на Берое. Стара Загора наистина силен и добре организиран отбор за предстоящия сезон“, заяви баскетболистът пред клубния сайт.

 

ТОП за деня