Огромни проблеми дебнат перачите от Манчестър Сити

петък, 15 март 2019 г. | 16:20 Прочетена: 9502
Автор:
Манчестър Сити - Лирой Сане, Серхио Агуеро
Манчестър Сити - Лирой Сане, Серхио Агуеро
Принт Свали PDF
- Аа +

Грози ги трансферно ембарго и изхвърляне от Шампионска лига


Английският шампион и перач на пари Манчестър Сити ще последва съдбата на Челси и до няколко дни ще бъде наказан със забрана за привличане на нови играч за два трансферни прозореца.

 

Причината отново, както и в случая с лондонския клуб, е в системно нарушение на правилата при трансфери на непълнолетни футболисти.

 

Предполага се, че "гражданите" са признати по обвинението в пренебрегване на правилото, според което правата върху един играч не могат да бъдат притежавани от трета страна.

 

Точно това са правили от "Етихад" посредством договореност с Нордселанд и академията "Право на мечта", която се намира в Гана, но е собственост на президента на датския клуб.

 

Ако санкцията бъде потвърдена, това ще означава, че Джосеп Гаурдиола няма да може да реализира плановете си за лятна селекция. Според медиите на Острова испанецът е възнамерявал да привлече играчи за 150 милиона паунда.

 

Това не е единствената опасност, надвиснала над Манчестър Сити. ФИФА и Премиър лийг продължават да разследват клуба за нарушаване на правилото за финансов феърплей. Тук санкцията за клуба може да бъде изваждане от Шампионската лига.