Официално: Формула 1 във Виетнам

сряда, 7 ноември 2018 г. | Прочетена: {NUM_VIEWS}
Автор:
Принт Свали PDF
- Аа +

Азиатците ще приемат престижното състезание 


Шефовете на Формула 1 Liberty Media официално потвърдиха присъствието на Виетнам в календара на шампионата през сезон 2020. Те показаха и карта на трасето, което ще бъде предимно улично. То ще е дълго 5.565 километра и ще включва една напълно нова част, създадена в близост до стадиона в предградията на столицата Ханой.

 

Правата е дълга 1.5 километра и се предполага, че тя ще позволява да се развият около 335 км/ч. Някои части са взаимствани от други Ф1 писти. Първите два завоя на виетнамското трасе напомнят на първите два завоя на немската "Нюрбургринг".

 

Виетнамският кръг е първият сигурен нов домакин във Формула 1, откакто новите собственици поеха управлението на шампионата в началото на 2017 г. Организаторите във Виетнам допълниха, че сделката е дългосрочна. Все още не е сигурно дали Гран При на Виетнам ще измести друго състезание от календара. Собствениците на Формула 1 не са се отказали и от идеята за кръг в Маями, където обаче преговорите вървят по-бавно.

 

През сезон 2019 ще има отново 21 състезания, като Liberty Media желаят да увеличат броя състезания още, което притеснява отборите заради евентуални логистични проблеми.

 

Notice: Undefined variable: ogImage in /var/vhosts/cms/cms/system/application/modules/news/controllers/ArticleController.php on line 736

ТОП за деня