Новият в Левски прави дебют за Купата на България

петък, 14 септември 2018 г. | Прочетена: 250082
Автор:
Виана Левски
Виана Левски
Принт Свали PDF
- Аа +

Луан Виана може да играе за първи път срещу Атлетик Куклен 


Последното попълнение на Левски Луан Виана може да на­прави официалния си дебют за сините в турнира за Купата на България срещу третодиви­зионния Атлетик Куклен. Дву­боят е планиран за 25 септем­ври от 16:00 часа. От тре­ньорския щаб обмислят този вариант с довода, че двубоят няма да бъде от голяма труд­ност и бразилецът ще може да навлезе в българския футбол постепенно. Форсирането му в игра не е наложително и зара­ди това Виана тренира су­трин с основната група, а сле­добед се готви индивидуално, пише „Тема спорт“. Това се налага, защото Луан не е играл официален мач от дълго време и по този начин ще се избегнат контузии.

 

Съществува и минимална ве­роятност бразилският напада­тел да се включи в игра и в дву­боя срещу Витоша Бистрица от 9-ия кръг на 21 септември. Тогава Левски приема бистричани на стадион „Георги Аспа­рухов“ от 20:00 часа, а след то­ва предстоят тежки мачове срещу ЦСКА, Славия и Лудого­рец.

 

Вчера стана ясно, че двубо­ят срещу Атлетик Куклен ще се състои на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Теренът в градчето с население малко над 6000 души е в много добро състояние, но трибуните няма да могат да осигурят необхо­димата сигурност по време на гостуването на Левски. Със си­гурност много фенове от Со­фия ще пътуват за визитата на третодивизионния тим. Съ­ществува вариант също така денят и часа на срещата да претърпят промени. Тя бе пла­нувана за 25 септември от 16:00 часа, но може да бъде преместена в друг ден и за по-късен час, за да се играе на осветление. Така в рамките на няколко дни Левски на два пъ­ти ще гостува на „Лаута“.

 

"Тема Спорт"