Новият стадион за максимум 20 000 души

петък, 14 септември 2018 г. | Прочетена: 252206
Автор:
БФС
БФС
Принт Свали PDF
- Аа +

В момента текът преговори с БФС 


Плановете за новия стадион, който да е изця­ло за футбол, поне за мо­мента са за 20 000 зрите­ли. Той бе обещан от пре­миера Бойко Борисов, ако националите про­дължат с победите и до­ри се класират на европейското първенство през 2020 година.

 

В момента текат пре­говори с БФС, като идея­та е да се увеличи капа­цитетът поне до 30-35 хил. зрители, който да вземе четири звезди от УЕФА и да може да се организира някой финал в София като суперкупа или този на Лига Европа. До 2020 година ще бъде взето решение и за съ­здаването на трети евротурнир, който да обере отборите, които отпад­нат от останалите два. Това се прави заради по-големите рестрикции за попадане в Шампионска­та лига на първенците на държавите с по-нисък коефициент.

 

Капацитетът в момен­та е продиктуван от лип­сата на интерес във феновете. На мача срещу Норвегия бяха продаде­ни само 7500 билета.

 

Така наистина новият стадион ще е задължите­лен, след като оставаме само с „Васил Левски" в столицата, където може да се играе мач от групо­вата фаза на евротурнир.

 

"24 часа"