Новият бургаски отбор хвърли бомбата за купата на АФЛ

четвъртък, 4 октомври 2018 г. | Прочетена: 217727
Автор:
Звезденбург
Звезденбург
Принт Свали PDF
- Аа +

По време на мача бе поставена кутия за събиране на средства за лечението на 10- годишния Антонио


Новосформираният футболен клуб "Звезденбург" хвърли бомбата в турнира за Аматьорската купа. Лидерът в Б областна група отстрани съгражданите от Нефтохимик които доскоро играха в професионалния футбол, след успех с 2:1.


Срещата се игра на стадиона във кв. Ветрен. Резултатът бе открит в 16- та минута от Павел Алексиев. В 39-та минута Кристиян Мирославов изравни. През втората част двата тима продължиха свирепата битка. Христо Христов успя да изведе "Звезденбург" напред в 57- та минута на срещата след грешка в отбраната на зелените. Нефтохимик се хвърли на щурм в оставащото време но бургаската Звезда се брани отлично и със спортна злоба и сплотени действия удържа. Така „Звезденбург“ удари значително по- именитият си съперник. Клубът е продължител на проекта ДФК "Звездичка", но вече на ниво мъже. "Нашите момчета работят основно на друга месторабота. Но когато дойдат на мач са доста мотивирани. Стана хубав мъжки мач и най- радващото е, че властваше феърплея. Посвещаваме победата на детето Тони" каза Иван Мирчев- треньор на победителите, които в следващия кръг ще срещнат "Созопол".


По време на мача бе поставена кутия за събиране на средства за лечението на 10- годишния Антонио. От няколко години, даровитото дете страда от мултикистичен тумор на ляв фронтален лоб. Туморът може да бъде премахнат оперативно, но са необходими 50 382 евро.