Нова телевизия се извини за гафа със Солбакен

четвъртък, 9 август 2018 г. | Прочетена: 309273
Автор:
Столе Солбакен
Столе Солбакен
Принт Свали PDF
- Аа +

Ще се търси редакторска отговорност в медията


Вчерашната пресконференция на старши треньора на Копенхаген Столе Солбакен предизвика доста бурни и негативни реакции в интернет пространството.

 

Причината е материалът на "Нова телевизия", в който думите на наставника относно мача с ЦСКА тази вечер са преведени така: "Вярвам, че тези слаби "армейци" ще ги премажем с 3:0 още тук в София и ни очаква протоколен реванш в Дания".

 

Доста от феновете се усъмниха, че специалистът си е позволил да подходи с такова неуважение към съперника и веднага писаха до датския клуб. Оттам опровергаха, че Солбакен действително е казал тези неща.

 

"Спортният отдел на NOVA отправя официално извинение към отбора, ръководството и привържениците на датския футболен клуб Копенхаген и на българския отбор ЦСКА по повод некоректния дублаж на изказването на старши треньора на ФК Копенхаген Столе Солбакен, излъчено на 8 август в централната спортна емисия.

 

По случая бе направена проверка и на замесените в изготвянето на репортажа лица ще бъде потърсена отговорност. В своята работа спортният отдел на NOVA спазва всички етични правила за достоверно и обективно отразяване на актуалните новини от света на спорта", написаха от медията.