Нова драма и победа за Гришо в Торонто

четвъртък, 9 август 2018 г. | Прочетена: 305959
Автор:
Григор Димитров
Григор Димитров
Принт Свали PDF
- Аа +

Димитров се наложи в три сета над Тиафо


Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира Мастърс в Торонто, след драматична победа в три сета и тайбрек срещу 41-ия в световната ранглиста Франсис Тиафо.

 

Григор сервираше пръв и спечели първите три точки в мача. С гейм на 30 българинът поведе в резултата, а веднага след това имаше 3 поредни брейкпойнта при 0:40. Тиафоу обаче отговори с 5 поредни точки и изравни - 1:1. В третия гейм пък Димитров имаше проблеми при своя начален удар. От 30:0 се стигна до 30:40, но хасковлията все пак отрази точката за пробив и удържа подаването си за 2:1.

 

При 2:2 Григор изигра доста слаб сервис-гейм и допусна пробив на 15.Димитров успя да направи моментално рибрейк, но следващият му сервис-гейм отново мина през 40:40. До нова точка за пробив все пак не се стигна и българинът отново излезе напред в резултата - 4:3.

 

В следващите минути и двамата печелеха без кой знае какви трудности геймовете, в които сервираха и неизбежната развръзка на първия сет бе тайбрек. В него Григор бе изключително концентриран и безпощаден към противника си. Хасковлията поведе с 5:0 и взе тайбрека със 7:1.

 

Вторият сет започна с размяна на геймове, в които сервиращите нямаха особени проблеми. Първата почивка в сета дойде при аванс от 2:1 за американеца. В шестия гейм Димитров се пропука на свой сервис и допусна пробив на 15, което позволи на Тиафоу да поведе с 4:2. С гейм на нула американецът затвърди пробива и се доближи до спечелването на втората част. Григор сложи край на серията на съперника си с гейм за 3:5, а веднага след това имаше брейкпойнт, но не го реализира и Тиафоу затвори сета с 6:3.


Решаващата трета част едва ли можеше да започне по-лошо за най-добрия ни тенисист, който допусна пробив на нула в първия гейм. Тиафоу поведе с 2:0, но все пак Григор успя да върне пробива в четвъртия гейм, след като при брейкпойнт американецът допусна двойна грешка - 2:2. В следващия гейм Димитров отрази с мощен сервис брейкпойнт и измъкна подаването си, повеждайки с 3:2.

 

В крайна сметка, след поредна драма и тайбрек, Гришо успя да стигне до победата,след 7-6, 3-6, 7-6. 

 

 

ТОП за деня