Ники Митов в "На дузпата": Съжалявам за ЦСКА (ВИДЕО)

вторник, 14 ноември 2017 г. | Прочетена: 650352
Автор:
Николай Митов
Николай Митов
Принт Свали PDF
- Аа +

Треньорът на Септември бе гост в студиото на LIVESPORT.BG


Старши треньорът на Септември Николай Митов бе специален гост в предаването на LIVESPORT.BG "На дузпата".

Пред водещия Крум Савов бившият наставник на Левски призна, че съжалява са думите си след победата над ЦСКА (2:1) през март, когато заяви "Те не са много ЦСКА, Литекс сме си ги били".

Ники Митов говори за работата си в Септември, Румен Чандъров и целите пред отбора.

Тези и още много интересни теми можете да видите в прикаченото видео, както и по телевизия TV1.

"Не се сърдя на журналистите. Концентриран съм върху работата си в Септември и не искам да привличам вниманието върху себе си.

Тези четири победи бяха важни, защото бяха срещу отбори от нашата черга. Сега ще има едно спокойствие във футболистите, което ще им позволи да покажат една по-добра игра. Трябва да изчистим доста неща, все пак сме в процес на изграждане на отбора. Като постигнем това, вече ще можем да мислим за класиране по нагоре и да се надиграме с водещите отбори.

Като ме покани Румен Чандъров в Септември се разбрахме да давам шанс на младите футболисти. Това съвпадна с моето виждане, защото младите играчи са бъдещето. Трима играчи от Септември са част от юношите до 19 години, а двама до 21 години. Това може само да ни радва. Сега те трябва да покажат постоянство. В Септември има уникална сигурност и условия за работата. Заплатите се изплащат навреме, понякога и по-рано.

Много отбори могат да ни завиждат, защото имаме два терена в Герман, в Драгалевци, закрита зала. Ако искаме футболът да върви напред, трябва да имаме условия за базите. 

Байду го гледах преди 1-2 години в една школа в Сенегал. След това Румен Чандъров с Лъчо Танев го доведоха в Септември. Интересен футболист, но трябва работа. Асен Чандъров тренира вече наравно с отбора. Не е тайна, че преди контузията той ми беше в полезрението като бях в Левски. Аз използвах момента и успях да привлека Борис Галчев в Септември. Нуждаех се от такъв футболист. Отидох до Добринище и се разбрахме. Имаше оферти от "А" група, но той предпочете да дойде при нас.

Интрига в първенството има, особено след победата на ЦСКА над Лудогорец. Можеш да победи Лудогорец в един мач, но важна е битката, защото сезонът е дълъг. 

След мача с ЦСКА, когато победихме с 2:1 бях провокиран и затова го казах така. Не трябваше да отговарям по този начин, нямам право да коментирам. Един треньор трябва да бъде спокоен.