НЕВЕРОЯТНО! ТРИМА БЪЛГАРИ ЩЕ ИГРАЯТ НА СЕРИИТЕ НА ГРАН ПРИ В МОСКВА

сряда, 4 юли 2018 г. | Прочетена: 430865
Автор:
Влади Далаклиев и Калоян Бинев, Митко Джорджев, Теодор Георгиев
Влади Далаклиев и Калоян Бинев, Митко Джорджев, Теодор Георгиев
Принт Свали PDF
- Аа +

Поредната успешна стъпка в развитието на българското таекуондо


Трима са поканените български таекуондисти, които ще представят страната ни на най-високия клас турнири – сериите Гран При. Високите резултати на Владимир Далаклиев и Калоян Бинев им гарантират участие в изданията на престижната надпревара, а добрите постижения на Митко Джорджев му спечелиха участието във второто издание за 2018 на сериите Гран При в Москва.

До момента участието на двама българи на турнира беше невероятен успех за страната ни, но поканата до Джорджев и предстоящото участие на трима състезатели, направиха постижението на българското олимпийско таекуондо невероятно. И докато всички са се отдали на отдих и почивка, Влади Далаклиев, Калоян Бинев и Митко Джорджев се подготвят усилено. В момента тренират на Спорт Палас, след което заминават на лагери, както на родна почва в Белмекен, така и на чужд терен и спаринг партньори в Манчестър, а след това и Анкара.


Предстоящите серии на Гран При ще се проведат в Москва между 10 и 13 Август, а родните шампиони ще премерят сили с най-добрите 32-ма в света на таекуондо. Световният медалист Владимир Далаклиев и Митко Джорджев ще се състезават в олимпийската категория – 68кг, а двукратният европейският шампион Калоян Бинев ще премери сили с най-добрите в друга олимпийска категория – 58кг.


Българското олимпийско таекуондо свикна да бие собствените си рекорди и след като само за 6 месеца, завоюва тройно повече медали от изминалата 2017 от световни и европейски първенства, сега отново би рекорда си от двама класирали се, и добави и трети българин на най- престижният турнир в света на таекуондо.


Въпреки, че България не успя да класира роден тим на световното по футбол в Москва, ще компенсира с родно участие на своеобразното световно по таекуондо – сериите на Град При, идния месец в руската столица.

 

ТОП за деня