Нефтохимик отдалечи ЦСКА от титлата

петък, 13 април 2018 г. | Прочетена: 238574
Автор:
Нефтохимик (волейбол)
Нефтохимик (волейбол)
Принт Свали PDF
- Аа +

Бургаският отбор спечели двубоя с 3:1 гейма


Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) е близо до спечелване на втора поредна шампионска титла в Суперлигата на България. Момчетата на треньора Найден Найденов се наложиха вкъщи над ЦСКА с 3:1 (25:23, 23:25, 25:19, 25:21) в среща №2 от финалния плейоф, играна тази вечер в пълната зала "Младост" в Бургас.

 

Така бургазлии поведоха с 2-0 победи във финалния плейоф и са само на един успех от нова титла. Играе се до 3 победи от 5 мача. Срещата продължава следващата седмица в София. Третият и евентуално четвъртия мач между двата тима са в четвъртък и петък (19 и 20 април) отново от 18,30 часа, като най-вероятно ще се играят в тренировъчната зала на "Арена Армеец", тъй като залата на ЦСКА "Васил Симов" не отговаря на изискванията за финал.

 

Началото на първия гейм на срещата беше равностойно до 4:4, след което домакините от Нефтохимик поведоха с 6:4 след отлична атака на Валентин Братоев и блокада на Николай Къртев. Разликата се запази до 8:6 след атака през центъра на Къртев. ЦСКА успя веднага да изравни при 8:8. Играта продължи точка за точка до 11:11, след което бургазлии отново дръпнаха с 13:11 след атака и контра на Вальо Братоев. Грешка от сервис на Илия Петков и успешен блок на Пламен Шекерджиев и 13:13. Сервис в аут на Венцислав Георгиев и нова контра на Вальо Братоев - 15:13 за настоящите шампиони. "Червените" отново стигнаха до ново равенство - 15:15 след силен ас на Шекерджиев. Второто техническо прекъсване дойде при минимална преднина за домакините - 16:15 след поредна атака на Вальо Братоев. Две атаки на опитния капитан на ЦСКА Ивайло Стефанов и 17:16 за армейците. Разликата леко нарасна при 20:18 след отлична блокада на другия ветеран Христо Цветанов, което накара треньорът на Нефтохимик Найден Найденов да поиска тайм-аут. Въпреки това, последваха мощна атака на Шекерджиев и ас на Стефанов и 22:18 за гостите. Нефтохимик съумя да стигне до равенство при 23:23 след блокада на Къртев и две атаки в аут на Шекерджиев и Венци Георгиев. В крайна сметка момчетата на Найден Найденов затвориха гейма в своя полза при 25:23 след нов аут на Шекерджиев и контра на Къртев.

 

Втората част започна по-добре за ЦСКА, които поведоха с 3:1 след пусната топка на разпределителя Владимир Станков и ас на Красимир Гайдарски. Разликата нарасна до 7:2 след силен ас на Станков, контра блок-аут на Ивайло Стефанов и успешна блокада на Венци Георгиев. Въпреки тайм-аута за Найден Найденов, техническото прекъсване дойде при 8:3 за "червените" след нова атака на Георгиев. Постепенно Нефтохимик намали пасива си до 6:9 след атака и единичен блок на Вальо Братоев, а след това до 10:11 след ас на Николай Къртев и успешна блокада на Петър Христов, който влезе като резерва в края на първия гейм. Последва и равенство при 14:14 след две атаки в аут на опитните Христо Цветанов и Ивайло Стефанов. Домакините дори дръпнаха с 15:14 след блок на Георги Братоев. Последваха атака на Цветанов и добър блок за Венци Георгиев и 16:15 за ЦСКА. Борбата за всяка топка и играта точка за точка продължи до 23:23, след което ЦСКА измъкна гейма с 25:23 след грешка от сервис на Георги Братоев и атака в аут на брат му Вальо Братоев.

 

В началото на третия гейм Нефтохимик дръпна с 2:0 след две успешни атаки на Вальо Братоев. Резултатът стана 7:3 след контра на Георги Петров и силен ас на Петър Христов. Първата техническа пауза пък дойде при 8:4 за домакините след нова атака на Георги Петров. Последваха две отлични блокади на Вальо и Георги Братоеви - 10:4 и тайм-аут за Сашо Попов и ЦСКА. "Червените" намалиха до 12:10 след блок-аут на Ивайло Стефанов и контра на Венци Георгиев, което принуди Найден Найденов да вземе прекъсване. Въпреки това, последваха нови два добри сервиса на влезлия като резерва за армейците Тодор Костов, грешка на домакините и блокада на Христо Цветанов и 12:12. Бургазлии си върнаха преднината при 15:13 след две грешки на ЦСКА, а техническото прекъсване дойде при 16:14 след нова успешна атака на Георги Петров. Преднината на Нефтохимик нарасна до 20:16 след нови силни изяви на Георги и Вальо Братоеви. Разликата набъбна до 23:17, след което шампионите спокойно взеха гейма с 25:19 след сервис в аут на разпределителя на "червените" Владимир Станков и поведоха с 2:1.

 

Четвъртата стартира добре за ЦСКА, които дръпнаха с 4:2 след атака на Краси Гайдарски и блок на Христо Цветанов. Нефтохимик успя да изравни при 7:7 след пусната топка и контра на разпределителя Георги Братоев. Техническата пауза пък дойде при 8:7 за "червените" след грешка от сервис на Георги Петров. Нови две точки за армейците - 10:7 и тайм-аут за Найден Найденов. Постепенно шампионите успяха да изравнят при 13:13 след атака на Вальо Братоев и Николай Къртев. Второто техническо прекъсване дойде при две точки аванс за домакините - 16:14 след атака на Петър Христов и грешка при мрежата на Христо Цветанов. Последваха нова грешка при мрежата за ЦСКА и ас на Петър Христов - 18:14 и прекъсване за Сашо Попов. Момчетата на Найденов запазиха предимството си до 22:18 след поредна мощна атака на Вальо Братоев. Независимо от усилията на "червените" да се задържат и да вкарат срещата в тайбрек, Нефтохимик спечели гейма с 25:21 след атака в аут на Пламен Шекерджиев, а с това и мача с 3:1.

 

НЕФТОХИМИК 2010 (БУРГАС) - ЦСКА 3:1 (25:23, 23:25, 25:19, 25:21)
НЕФТОХИМИК 2010: Георги Братоев, Жани Желязков, Валентин Братоев, Георги Петров, Илия Петков, Николай Къртев - Теодор Салпаров-либеро (Димо Димов, Пламен Христов)
Старши-треньор: НАЙДЕН НАЙДЕНОВ
ЦСКА: Владимир Станков, Венцислав Георгиев, Пламен Шекерджиев, Ивайло Стефанов, Христо Цветанов, Красимир Гайдарски - Мартин Божилов-либеро (Иван Крачев, Тодор Костов, Яни Георгиев)
Старши-треньор: АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ.

 

ТОП за деня