Най-силните мъже на планетата влизат в битка в Пловдив

петък, 12 юни 2015 г. | Прочетена: 3397761
Автор:
Най-силните мъже на планетата влизат в битка в Пловдив
Най-силните мъже на планетата влизат в битка в Пловдив
Принт Свали PDF
- Аа +

Евроспорт ще излъчи състезанието Стронгмен, кръг от Шампионската лига


Най-големите атлети на планетата ще влязат в яростна битка на 20 юни (събота) от 17:00 ч., на площад Централен в Пловдив. Благодарение на организаторите от Фондация “Славна България” с председател Огнян Кръстев, MUSKULI.COM и любезното съдействие на Община Пловдив, българските любители на SCL и “World's Strongest Man” за пръв път ще видят на живо елитът на световния Стронгмен.

 

Съревнованието е кръг от Шампионската лига – най-силната надпревара в Строгмен. Състезанията са, както при кръговете във Формула 1, провеждат се в различни страни – Малайзия, Сингапур, Холандия, Исландия и др.

 

Евроспорт ще излъчи турнира, ще заснеме и как стронгмените прекарват времето си тук. Екипът на европейския спортен канал ще направи интервюта с тях на фона на забележителности в Града под тепетата“, съобщи Огнян Кръстев. “Така реално ще рекламираме Пловдив в целия свят“, посочи виновникът за невижданото досега събитие в България.

 

А зрителите - както на площада, така и пред телевизорите, със сигурност ще има какво да гледат. Градът под тепетата ще посрещне актуалната мегазвезда на силовия многобой – Хафтьор Юлиус Бьорнсон - вицешампионът от 2014 World's Strongest Man, победителят от 4 старта на SCL за 2014 г. и първия старт за 2015 г. в Норвегия. Бьорнсон е популярен и като Грегор Клегейн - Планината от световноизвестния сериал GAME OF THRONES.

 

За кръга в Пловдив пристига и шампионът на SCL за 2013 г., победител в 4 старта на SCL за 2014 г., както и във 2-ия старт за 2015 г. в Германия, Кшищоф Радзиковски от Полша, както и сръбската Стронгмен - легенда Ервин Катона - Шампион на SCL за 2011 г. и бронзов медалист на Стронгмен Шампионската лига през 2013 и 2014 г.

 

В съревнование с тази славна компания, в спор за титлата, ще излезе най-прославеният Строгмен на България – 7-кратният световен рекордьор в силовия многобой и вписан в Книгата на рекордите “Гинес” като Най-силният мъж на планетата през 2010 г. (след като заедно с още 8 души успя да издърпа 195-тонен самолет в Сибир) Стоян Тодорчев.

 

Стартовият лист включва общо 7 топ-състезатели от чужбина и 3-ма от най-силните мъже на България, като сред тях са още Най-силният мъж на Словения Матяз Белшак, Най-силният мъж на Босна и Херцеговина Адин Арнаут, Най-силният мъж на Холандия за 2010 г. Симон Сюлейман, както и българските стронгмени Велизар Митов и Мариян Димитров, добре известни на почитателите на силовия трибой и силовия многобой у нас.

 

Присъстващите на площад „Централен” ще станат свидетели на яростна битка в 6 от най-популярните стронгмен-дисциплини – “Логлифт”, “Фермерска разходка”, “Мъртва тяга с кола и задържане за хват”, “Камъните на Атлас”, “Кръгът на Конан” и “Кобилица”.

 
®Livesport.bg /

ТОП за деня