Надал: Федерер пое сериозен риск

сряда, 6 декември 2017 г. | Прочетена: 585047
Автор:
Надал
Надал
Принт Свали PDF
- Аа +

Да играеш толкова малко и да печелиш почти всеки път, когато се завръщаш, е много голям риск


Роджър Федерер имаше доста различен сезон в сравнение с предишните. Швейцарецът пропусна целия сезон на клей и участва общо в 12 турнира, като записа 52 победи и 5 загуби. За разлика от него Рафаел Надал участва в 18 турнира и изигра 77 мача.

 

Испанецът коментира, че това, което е направил Федерер, е рисковано. “Той имаше фантастична година. Това, което той направи, е много трудно. Да играеш толкова малко и да печелиш почти всеки път, когато се завръщаш, е много голям риск. Когато нещата се развиват добре, изглежда правилното решение, но истината е, че е много трудно. Ако опиташ отново, може да не си толкова успешен, колкото преди. Аз съм на 31 годин, той е на 36. Аз имам моята кариера, той неговата”, сподели Рафа.

 

Надал говори и за проблемите си с коляното, които имаше в края на сезона. “Коляното ми не трябва да е готово сега. Целта е да съм в добро състояние до месец. Трябва време, за да се възстановя добре. Затова си взех няколко седмици почивка. Не завърших сезона по най-добрия възможен начин, но веднага бих се съгласил на подобна година”, каза той.

 

ТОП за деня