"На Ринга": Гриша Ганчев има само един ход - да плати емблемата на ЦСКА (ВИДЕО)

четвъртък, 11 октомври 2018 г. | Прочетена: 206094
Автор:
Лъчезар Николов - Чезари
Лъчезар Николов - Чезари
Принт Свали PDF
- Аа +

Лъчезар Николов беше гост в студиото на LIVESPORT.BG


Днес следобед е последният срок, в който "Ред Енимълс" ще има възможност да изкупи активите на ПФК ЦСКА АД. Това беше темата в днешното извънредно предаване на LIVESPORT.BG "На ринга".

Гост на водещия Филип Петрунов беше собственикът на сайта и известен привърженик на "армейците" Лъчезар Николов-Чезари, който сподели своето мнение.

"Крум Савов ще има утре честта да признае, че ЦСКА е отбор, който е сериозен, тъй като т.нар. новото дружество ще придобие емблемата. 

Ситауцията е сложна, тъй като става въпрос за едни пари, които никак не са малко. Даже това е доста сериозна сума, която трябва да бъде дадена от един човек. 

Защо обаче се стигна до тази сериозна цифра, до търг за емблемата? Трябваше да бъдем обединени и да не допускаме две ЦСКА-та. Голяма част от нашите фенове бяха объркани в тази ситуация. Ние не заслужавахме с представянето си да бъде пратени във "В" група. Тогава държавата трябваше да се намеси. В нейн интерес беше да запази своите активи, които бяха под формата на задължения на ЦСКА. Кредиторите да получат шанс да продадат своите акции. 

Държавата трябваше да наложи одит в ЦСКА за една година. Какъв щеше да е проблемът да играем с младите момчета не във "В" група, а в "А' група. 

Когато ситуацията е сложна, като днешната, трябва да покажеш, че си верен не в приказки, а да си ефективен. 

Хората, които се занимаваха с проучването преди търга не положиха достатъчно усилия, защото се стигна до разлика от 6 млн. между офертата на Гриша Ганчев и следващата. Някой е подвел ръководството.

Днес "червената" общност се надява да се платят тези необосновано високи 8 млн. лв. Прав е г-н Ганчев да търси варианти. Тези пари ще идат при знайни и незнайни хора за "армейците". Един адвокат ще вземе 1 млн. лв хонорар. Това всичко е благодарение на "Титан" и Александър Томов. 

Лошото е, че тази емоция се стоварва върху хората, които обичат ЦСКА. Всички са притеснени. 

Убеден съм, че ръководството ще намери начин да излезе положително от ситуацията, т.е ще плати тези пари. Иначе ще стане безумие. Гриша Ганчев се е захванал с тази работа и според мен ще плати. 

На мен ми омръзна да слушам, че еди кой си закон бил направен за ЦСКА. Защо законът за концесиите да е за ЦСКА, като Левски и Локо София нямат никакъв договор. Базите на кой да ги дадат, освен на ЦСКА. Те не плащат нищо не е жест, ама на нас ни дали концесионен договор, по който трябва да плащаме наем 30 години и е жест. Това сериозно ли е? Щеше да бъде жест, ако бяха казали клубовете, които ползват стадионите си 20 години няма да плащат наем. 

Какво пречи да се направи сметка на името на клуба и който желае да даде пари за емблемата да отиде и да внесе. Ако има сериозна кампания, ЦСКА трябва да се довери не на фенове, а на професионалисти. 

Примерно в бензиностанциите "Петрол" да се разпространява фланелки за по 12, 15 лв и да се разчита на масовата им продажба. Тези пари ще подпомогнат примерно плащането на емблемата. 

Не разчитай на мисленето, че който обича ЦСКА ще си купи, а дай шанс на всеки да си купи. По-добре 50 000 души да си купят, а не примерно 5 000. 

Много по-полезен ще бъдеше, ако дадеш идея, да доведеш спонсор. 

За финал искам да кажа, че емблемата трябва да бъде платена. 

 
®Livesport.bg /